Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Νοεμβρίου 2017
Το μεγαλύτερο οικονομικό πείραμα της Ευρώπης οδεύει στο τέλος του, αλλά η επιτυχία κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι, αναφέρουν σε εκτενές άρθρο τους για το "διαφαινόμενο" τέλος των πολυετών Μνημονίων της Ελλάδας, οι Financial Times.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ τον προσεχή Αύγουστο, θέτοντας έτσι τέλος σε μια περίπου δεκαετία κρίσης και επιτήρησης από τους διεθνείς εταίρους της.

Για τις Βρυξέλλες, ωστόσο, οι κίνδυνοι από το επικείμενο τέλος της κηδεμονίας του μεγαλύτερου κράτους - οφειλέτη τους είναι τεράστιοι, σημειώνουν οι FT. Όπως εξηγούν, από τις μεταρρυθμίσεις του νομικού συστήματος μέχρι και την δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πεδίο της δημόσιας πολιτικής της χώρας που δεν έχει επηρεαστεί από τους πιστωτές τα προηγούμενα 8 χρόνια. Η Ελλάδα ήταν αδιαμφισβήτητα το "τρυβλίο Πέτρι" τη ευρωζώνης, σημειώνουν οι FT. Όλα αυτά θα τελειώσουν με το τέλος της οικονομικής κηδεμονίας, αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, σημειώνουν οι FT παραθέτοντας τους κινδύνους εφαρμογής τω δεκάδων μεταρρυθμιστικών νόμων που έχει περάσει κατά την διάρκεια των μνημονίων η χώρα.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις