Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Νοεμβρίου 2017
Τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα αναζωπυρώθηκαν, με αφορμή μία σπουδαία ανακάλυψη αρχαιολόγων στον βυθό της λίμνης Βαν, στην Τουρκία. Μετά από
κοπιώδεις έρευνες δέκα ετών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε βάθος 451 μέτρων ένα κάστρο, το οποίο χρονολογείται κοντά στο 1.000 π.Χ, δηλαδή στην εποχή του Σιδήρου.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το κάστρο έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, μοιάζει σχεδόν ανέγγιχτο από τον χρόνο και το περιβάλλον της λίμνης, ενώ τα τείχη του υψώνονται σε ύψος τριών και τεσσάρων μέτρων!

«Είναι ένα θαύμα το γεγονός πως βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Θα έρθουν στη συνέχεια εδώ οι αρχαιολόγοι να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες για αυτό. Εντοπίσαμε την ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» πρόσθεσε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες δύτης.


Καθώς η Ατλαντίδα αναφέρεται για πρώτη φορά σε έργο του Πλάτωνα το 350 π.Χ., η ανακάλυψη των ερευνητών «φούντωσε» τα σενάρια περί χαμένης Ατλαντίδας.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το υποθαλάσσιο κάστρο:
Πηγή: express.uk

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις