Ορίστηκε η δική του αστυνομικού που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά

  • Στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Κοζάνης θα διεξαχθεί η δική του αστυνομικού που όπως ομολόγησε δολοφόνησε τον περασμένο Μάρτιο, τον άτυχο ταξιτζή Κοσμά Τζέλιο,  σε αγροτική περιοχή της Κορομηλιάς Καστοριάς.

Η δίκη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kastorianiestia.gr θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη και αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης του νομού Καστοριάς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Ολα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2017  όταν ο άτυχος ταξιτζής Κοσμάς Τζέλιος, 52 ετών, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών ήταν άμεση, με ειδικές μονάδες της αστυνομίας να αποκλείουν την περιοχή και άνδρες της Ασφάλειας να ελέγχουν τόσο το σημείο όπου βρέθηκε ο οδηγός όσο και το ταξί.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης-Κορομηλιάς δίπλα σε ποτάμι και ο άτυχος οδηγός σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο.

Οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, αφού από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Μάλιστα, και οι συνάδελφοί του οδηγοί ταξί προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Η ομολογία του αστυνομικού

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών δεν κράτησαν πολύ, καθώς συνελήφθη ο αστυνομικός και ομολόγησε το έγκλημα. Ο ειδικός φρουρός ομολόγησε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ότι σκότωσε τον ταξιτζή, για να τον ληστέψει.

Πρόκειται για έναν ειδικό φρουρό, 30 ετών, παντρεμένο, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική, στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ήταν αποσπασμένος στην Καστοριά. Μάλιστα, ο 30χρονος είχε πάρει απόσπαση στην Καστοριά για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας, καθώς είχε μετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στις 12 Ιουλίου 2014.