Σε αργία τέθηκε ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης

Με απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειου Μιχελάκη, που διαβιβάστηκε στον Δήμο Γρεβενών, ο κ. Κουπτσίδης τίθεται σε αργία εξαιτίας των ποινικών υποθέσεών του, που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο εν λόγω αυτοδιοικητικός παράγοντας τίθεται «σε κατάσταση αργίας, διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του άρθρου 236 του Ν.3852|2010, αφού με το 114|2017 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ διατηρούνται στο πρόσωπό του οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια Γρεβενών, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα».

Ο κ. Κουπτσίδης κατηγορείται για απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008, που σύμφωνα με το βούλευμα είχαν ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να ζημιωθεί έως 41.000 ευρώ. Για αυτές τις περιπτώσεις των έργων, αλλά και για άλλες που ερευνά η δικαιοσύνη, ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στα βιβλία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010 από οικονομικούς εμπειρογνώμονες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να διαπιστώσουν εάν έχει υπάρξει και άλλη απώλεια του Δημοσίου.

Στον Δημοσθένη Κουπτσίδη, που από το 2006 έως το 2014 ήταν εκλεγμένος νομάρχης και στη συνέχεια δήμαρχος στα Γρεβενά, και σήμερα είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Γρεβενών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για υπόθεση του έργου «Μελέτη- Κατασκευή Βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών» ύψους 800.000 ευρώ.

Ο Δ. Κουπτσίδης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων.

aftodioikisi.gr