770952

Χοιρινό με φασόλια και ντομάτα

 Υλικά

1 κ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια

1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια

2 κρεμμύδια σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο σε φιλέτα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κλαριά σέλινο

250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγουμένη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως. Τα αλατίζουμε 20 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, τα σουρώνουμε και πετάμε το ζουμί τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Βάζουμε τα φασόλια σε ταψί μαζί με το χοιρινό, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο την ντομάτα, τον πελτέ και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες.

Στη μία ώρα ελέγχουμε αν χρειάζεται να ρίξουμε λίγο (καυτό) νερό ακόμα. Στο τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για ένα τέταρτο, μέχρι να πάρει χρώμα.

athinorama.gr


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.



Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες