Δείτε όλα όσα συνέβησαν στην δική του Αστυνομικού. Τι δήλωσε στην Καστοριανή Εστία ο Φραγκίσκος Ραγκούσης

Αμίλητος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας εμφανίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κοζάνης σήμερα το πρωί ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του ταξιτζή Κοσμά Τζέλιου.

Εκείνο που απασχόλησε από την αρχή την ακροαματική διαδικασία ήταν το κίνητρο του δράστη διότι ο μέχρι τώρα ισχυρισμός του ότι πρόκειται για ληστεία δεν φαίνεται να πείθει κανέναν από τους παράγοντες της δικής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου προσπάθησαν από την αρχή να εκμαιεύσουν μέσα από τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες, ένα προφίλ φυσιολογικού ανθρώπου και καλού αστυνομικού για τον κατηγορούμενο.  Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή του κατηγορούμενου στη σύλληψη του Μαζιώτη αλλά και στο γεγονός ότι η ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να υποβάλει σε ψυχομετρικά τεστ όλους τους άντρες και τις γυναίκες του σώματος.

Αντίθετα οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ανέδειξαν όλες τις πτυχές του δράματος που ζει η οικογένεια του άτυχου ταξιτζή τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον, να προστατεύουν τους πολίτες, διαπράττουν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις του γιου του άτυχου ταξιτζή και της πρώην συζύγου του δράστη.

Δείτε τι δήλωσε στην Καστοριανή Εστία ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Φραγκίσκος Ραγκούσης