Και… Σχολή πιλότων μας έφερε ο Θ. Καρυπίδης στην Καστοριά

Μετά την Αρχιτεκτονική Σχολή που έρχεται οσονούπω και την αναβάθμιση των ΤΕΙ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με την ίδρυση σχολής πιλότων στην Καστοριά.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας

Απόστρατο Ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιοκτήτη-εκπαιδευτή Σταύρο Αναστασιάδη της επαγγελματικής σχολής πιλότων «Όλυμπος Αεροπορική Ακαδημία», δέχτηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στην Ακαδημία που σκοπεύει να επιχειρήσει από το Αεροδρόμιο της Καστοριάς, εκπαιδεύονται μαθητές από όλο τον κόσμο, και ο κ. Αναστασιάδης έθεσε στον Περιφερειάρχη κάποια τελευταία ζητήματα τεχνικής φύσης, μιας και τα θέματα φιλοξενίας, γραφείων και ασφάλειας έχουν λυθεί, ώστε η Σχολή να λειτουργήσει απρόσκοπτα, με πολλαπλά οφέλη για το αεροδρόμιο και την τοπική κοινωνία.
«Εδώ και δυο χρόνια παρακολουθώντας τις εξελίξεις με τη fraport και την παραχώρηση των αεροδρομίων, βλέπαμε ότι θα υπήρχε ένα κενό στις ακαδημίες εκπαίδευσης πιλότων. Έτσι, εργαστήκαμε και σχεδιάσαμε και αυτό εξελίσσεται, ώστε η Δυτική Μακεδονία να αξιοποιήσει τα αεροδρόμιά της, με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη την πρώτη σχολή πιλότων που θα εκπαιδεύει κόσμο στο αεροδρόμιο της Καστοριάς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.