Οι “ανεμοδούρες” του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Το θέμα που ήρθε προς ψήφιση αφορούσε την καταπάτηση ενός δημοτικού ρέματος από ιδιώτη καλλιεργητή.

Και η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν

πραγματικός καταπέλτης που δεν χωρούσε αμφισβήτηση…

Έπρεπε όμως να επικυρωθεί απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο και να συνταχθεί άμεσα πρακτικό αποβολής του καταπατητή από την δημοτική έκταση.  Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα…

Διότι, όπως συμβαίνει συνήθως,  οι δημοτικοί σύμβουλοι πρώτα λειτουργούν με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και ύστερα με την λογική του δημοσίου συμφέροντος!

Έτσι στην πρώτη καταμέτρηση της ψηφοφορίας υπερισχυσε το “όχι”, δηλ. να μην εκδιωχθεί ο καταπατητής και να αναζητηθεί μια πιο μεσοβέζικη λύση για όλους.

Στη συνέχεια η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την ουδετερότητα του “παρών”, όταν τέθηκε θέμα ποινικής ευθύνης για όσους δεν ψηφίσουν σύμφωνα με τον νόμο.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην, όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι εκτός από την τεχνική έκθεση υπάρχει και εισαγγελική παραγγελία ύστερα από καταγγελία.

Το κωμικό της υπόθεσης, δεν είναι που τελικά το Δ.Σ. ψήφισε σχεδόν ομόφωνα τα προβλεπόμενα αλλά ότι υπήρξε αντιδήμαρχος που άλλαξε γνώμη διαδοχικά τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά και καταμετρήθηκε με τρεις διαφορετικές απόψεις!

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας