Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά

    • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε μερίδες και ξαρμυρισμένο (βλέπε συμβουλές)
    • αλεύρι

 

 

 

Για το κουρκούτι

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι μπύρα ή σόδα (αναψυκτικό)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • για τη σκορδαλιά 5-10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
  • ξίδι, αλάτι