Ευρωπαίοι παρατηρητές στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων (CCBE) θα προγραμματίσει αποστολή δικηγόρων- παρατηρητών στην δίκη των δυο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπως επίσης θα στείλει στο επόμενο διάστημα και σχετικές επιστολές σε κάθε αρμόδιο φορέα, είπε στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό που τον επισκέφθηκε σήμερα.

Στην συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις ενέργειες που έχει κάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων (CCBE) για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες.

Ακόμη, η δικηγορική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη για την απόφαση της CCBE να στείλει το επόμενο διάστημα σχετική επιστολή σε κάθε αρμόδιο, αλλά και να προγραμματίσει αποστολή παρατηρητών κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, αλλά και οι πολίτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα και την λειτουργικότητα των κτιριακών υποδομών. Υποδομών, για την ανακαίνιση των οποίων έχουν βέβαια ξεκινήσει εργασίες, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

aftodioikisi.gr