Προσλήψεις 5.066 υπαλλήλων στα δασαρχεία με νέα κοινωφελή εργασία

Το πρόγραμμα που εξεγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπυργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλαντος, Σωκράτη Φαμμελο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγραμματα.

Μετά την λήξη του προγράμματος οι οφελουμενοι θα μπορουν να κάανουν χρήση της εμπειρείας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της πύρινης περιόδου.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομια, οδηγοι, λογιστές κ.α.

Η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.

– Επικινδυνότητα των περιοχών

– Συσσωρευμένη βιομάζα

– Έκταση των περιοχών

– Μηχανήματα έργων για να χρησιμοπιοιήσουν

– Ειδικές περιοχές προστασίας

Η κατανομή

koinofel332

koinof22

dikaiologitika.gr