Απαγωγή-θρίλερ στην Κύπρο: Ο δράστης άρπαξε τα δύο παιδιά επειδή προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν

Νέα διάσταση στο θρίλερ με την απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών, σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα δίνουν οι πληροφορίες ότι η επιλογή των δύο 11χρονων αγοριών που άρπαξε ο δράστης ήταν μάλλον τυχαία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, απευθύνθηκε σε μια ομάδα παιδιών και τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρουν δήθεν κάποια βιβλία, υποστηρίζοντας πως είναι ο νέος τους δάσκαλος. Από την ομάδα των παιδιών προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα δύο μόνο και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Τα δύο παιδιά που κατάγονται από την Ελλάδα και οι γονείς τους (πατέρας του Σταματάκη και μητέρα του Ντόγκλη) εργάζονται μαζί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως ιατρός και νοσηλεύτρια.

Έδωσαν κατάθεση οι γονείς των δύο παιδιών 

Οι γονείς των δύο παιδιών έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ως προς την κατεύθυνση των ερευνών. Δεν υποπτεύονται κανένα και δεν μπορούν να γνωρίζουν το κίνητρο του δράστη

Πληροφορίες ότι ο δράστης μπήκε και σε άλλα δημοτικά σχολεία

 

Πληροφορίες που συγκέντρωσε η Κυπριακή Αστυνομία, αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα ο απαγωγέας να είναι το ίδιο πρόσωπο, με αυτό που πριν λίγες μέρες μπήκε σε άλλα δημοτικά σχολεία και μιλούσε με μαθητές.

Επικεφαλής των ερευνών ο Αρχηγός Αστυνομίας

Επικεφαλής των ερευνών για εντοπισμό των δύο μαθητών, που αγνοούνται στη Λάρνακα, τίθεται ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου, λόγω του σοβαρού περιστατικού, έχει ακυρώσει το υπηρεσιακό ταξίδι για συμμετοχή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, στη Χάγη, για την οποία θα αναχωρούσε σήμερα.

Αυτή των ώρα μεταβαίνει στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, για να τύχει ενημέρωσης και να τεθεί επικεφαλής των επιχειρήσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για εντοπισμό των δύο παιδιών.

« Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή», δήλωσε ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

«Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και πρωτοφανή υπόθεση. Είμαστε σε κάποιο στάδιο που δεν μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε δηλώσεις. Αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία του κοινού, ως εκ τούτου να παρακαλέσω να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, να αφήσετε την Αστυνομία να κάμει τη δουλειά της», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όπως είπε, «βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο αλλά γίνονται εξετάσεις και έρευνες σε όλα τα επίπεδα. Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή».

«Πρώτα και κύρια θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανεύρευση των παιδιών», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Εξάλλου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει στήσει Κέντρα Επιχειρήσεων, απέκλεισε εξόδους και οδοφράγματα.

protothema.gr