Πανελλαδικές 2014: Βαθμολογίες και βάσεις – Συγκριτικοί πίνακες

Τελειώνει η αγωνία για εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανακοίνωση τωνβαθμολογιών τους, αύριο, Τρίτη.

Μέχρι αύριο (Τρίτη) το μεσημέρι οι εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους, καθώς από το πρωί της Τρίτηςέως και την Τετάρτη (πιθανώς σε οιρισμένες νησιωτικές περιοχές) θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες.


Να σημειωθεί ότι οι βαθμοί θα αναρτηθούν και ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, ενώ θα τοιχοκολληθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από τις 24 Ιουνίου, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή έως τις 24 Ιουλίου το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Ριζικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών – Ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο – Αδέλφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τα μέσα Ιουνίου έχουν κληθεί να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.
Με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr . Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).
Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
Στη συνέχεια, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση.

Συγκριτικοί πίνακες:
Βαθμός πρώτου & τελευταίου εισαγόμενου ανά Σχολή και Τμήμα 2013

Συγκριτικοί Πίνακες Βάσεων 2013-2012

Βάσεις για τις περσινές Μεταφορές Θέσεων Επιτυχίας (για το έτος 2013)
Βάσεις Αθλητών 2013

Βάσεις Αλλογενών 2013

Βάσεις Υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις 2013

Βάσεις Ομογενών 2013

Προτιμήσεις υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2013

Αναζήτηση Βάσεων Εισακτέων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ (2000-2011)

Πηγή Newsit.gr