ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ 11-6-2015

►ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ότι έχει πάρει το “κολλάει” με τις αποχωρήσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια η ομάδα Χατζησυμεωνίδη (ή τέλος πάντων ό,τι έχει απομείνει από αυτή) και κάθε φορά που θέλει να εκδηλώσει την διαφωνία της, παίρνει των ομματιών της και βγαίνει με ύφος… τροπαιούχου από την αίθουσα!
Στο χθεσινό συμβούλιο όμως, η αποχώρηση του πρώην δημάρχου ήταν λιγότερο εντυπωσιακή, γιατί από την ομάδα του είχαν απομείνει τρεις κι ο Κώττας… Δηλαδή ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο οποίος κατά τύχη κάθισε στο έδρανο της αντιπολίτευσης, για να παραλάβει το ψήφισμα της διαμαρτυρίας για τις κατανομές των κονδυλίων από την Περιφέρεια!

Αλλά μέχρι να αναγνωσθεί το ψήφισμα η ομάδα του πρώην δημάρχου είχε αποχωρίσει…

►ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ η τοπική της Νέας Δημοκρατίας, οι ενδοοικογενειακοί καβγάδες την μάραναν…
Με αποκορύφωμα την συνεχιζόμενη κόντρα του πρώην Ζήση Τζηκαλάγια με την νυν Μαρία Αντωνίου, που ξεκίνησε μ΄ ένα ευχαριστήριο – δηλητήριο, το οποίο δημοσιοποίησε ο πρώτος αμέσως μετά τις εκλογές και κατηγορούσε την δεύτερη ότι ψηφοθηρούσε κάνοντας τα “στραβά μάτια” στη λαθροϋλοτομία στο Γράμμο!
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ζητήθηκε από τον Τζηκαλάγια να ανακαλέσει αλλά αυτός ήταν ανένδροτος! Παρόλο που ο πρόεδρος απείλησε ότι θα πάρει μέτρα… τα οποία μάλλον θα ήταν από μια απλή συμβουλή μέχρι μια βαρειά επίπληξη, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις…

►ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ λαμβάνουν εκεί στην Αντιπεριφέρεια την δέσμευση του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη, ότι το φράγμα του Νεστορίου, θα γίνει το έργο – γέφυρα που θα χρηματοδοτηθεί από το επόμενο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”!
Αν είναι σαν την… γέφυρα του κάτω Νεστορίου, που άλλαξε δύο αναδόχους και τρεις περιφερειάρχες, τότε κι ο κ. Σγουρίδης μπορεί να αισιοδοξεί, ότι  σε κάποια τέρμινα, ο διάδοχος του διαδόχου του στο υπουργείο, μπορεί και να το εγκαινιάσει…

►ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ δύο ελικόπτερα και η… κάμερα της Ιεράς Μητροπόλεως, για να μας μεταφέρουν την περιοδεία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στα ακριτικά φυλάκια του Γράμμου. 
Πάντως από τα πλάνα απουσίαζαν τα “καμμένα” του Γράμμου προφανώς λόγω συνειρμών… και προβλήθηκε κατά κόρον η συνάντηση του υπουργού με τον Μητροπολίτη στην οριογραμμή και στα στρατιωτικά φυλάκια, που για πρώτη φορά ηταν πλήρη και ελπίζουμε όχι για τελευταία…

►ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που προκύπτει ένα θέμα, το οποίο διαταράσσει την καθημερινότητά μας, οι αρμόδιοι… γλωσσοπλάστες των υπουργείων, φροντίζουν να ανακαλύψουν έναν επιθετικό προσδιορισμό που να το εξωρραϊζει…
Έτσι, από την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή για τα αδέσποτα μινκ που απειλούν το οικοσύστημα της Καστοριάς, μάθαμε ότι αυτά έχουν καταταγεί στα “χωροκατακτητικά” είδη, που είναι ξένα προς την ιδιοσυγκρασία των δικών μας. 
Δηλαδή αν ένα ντόπιο  κουνάβι εισβάλλει σ΄ ένα κοτέτσι θα σφάξει πολύ λιγότερες κότες από το… χωροκατακτηρικό μινκ, που δεν θ΄ αφήσει τίποτα όρθιο! Και για να αντιμετωπισθεί αυτό, δύο τινά μπορούν να συμβούν:
Είτε τα μινκ ν΄ αλλάξουν νοοτροπία με… φροντιστήριο προσαρμογής, είτε να εφαρμοσθεί ο μωσαϊκός νόμος που αντιστρατεύεται την ευαγγελική ρήση με το “αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε την γην…”!