Οι οδυνηρές συνέπειες του αγωγού ΤΑΡ στο περιβάλλον της Καστοριάς!

Ο αγωγός  φυσικού αερίου ΤΑΡ εκτός από αντισταθμιστικά οφέλη και παχυλές αποζημιώσεις στους “τυχερός ” που θα περάσει από το χωράφι τους, έχει και μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος το οποίο μάλλον σκόπιμα αποσιωπάται από τους αρμόδιους στην παρούσα φάση!
Πρώτα – πρώτα σύμφωνα με την μελέτη, ο αγωγός διασχίζει ένα από τα ωραιότερα δάση της περιοχής. Το δάσος της Κλεισούρας, το οποίο είναι το τελευταίο “ανάχωμα” στις ρυπογόνες επιθέσεις των
εργοστασίων της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα. Για να περάσει ο αγωγός από το δάσος θα πρέπει να αποψιλωθεί μια τεράστια έκταση και να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του. 
Έπειτα τέμνει το οικοσύστημα του ποταμού Αλιάκμονα σε δύο ευαίσθητα σημεία, απ΄  όπου υδρεύονται αρκετοί οικισμοί του νομού. 
Ακόμα και το δάσος της Φλατσάτας στην Οινόη, θεωρείται σημαντικός βιότοπος για την πανίδα που προστατεύεται με διεθνείς συνθήκες!
Παραδόξως κανείς δεν μιλάει γι ΄ αυτά. Ούτε καν οι καθ΄ ύλην αρμόδιες περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, που περί άλλα τυρβάζουν…
Καιρός να αφυπνισθούν προτού είναι πολύ αργά για όλα!