Γκρίζες Ζώνες 3-9-2015

►MEA CULPA!  Ζητάμε ευθαρσώς συγγνώμη από τους αναγνώστες μας, για τις προβλέψεις μας ως προς την σύνθεση των κομματικών ψηφοδελτίων του νομού Καστοριάς.
Αλλά πού να φανταστούμε ότι τα περισσότερα κόμματα είτε από έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας είτε από αμετροέπεια προς τους ψηφοφόρους τους, θα έβαζαν στην λίστα τα ίδια πρόσωπα με τις προηγούμενες εκλογές!

Και καλά τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα, που δεν ενδιαφέρονται για έδρες και οφίκια.
Αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. βρήκαν κοινό σημείο πλεύσης, έστω κι αν κινούνται από διαφορετικές αφετηρίες…
Η Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο – καρμπόν με την προηγούμενη φορά, ακόμα και με τον ίδιο… αναπληρωματικό, που ήταν ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος στις εκλογές του Φεβρουαρίου βρέθηκε εκτός λίστας, από μια “ντρίπλα” της τελευταίας στιγμής, που του έκανε ο πρώην νομάρχης…
Ενώ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διάσπαση, έγινε ψηφοδέλτιο χαμηλών πτήσεων (και χαμηλών προσκοκιών) που παραπέμπει στην εποχή του 3,5%…

►Η ΕΠΙΒΟΛΗ  της λίστας στα ψηφοδέλτια, έδωσε μια νότα θεατρική στην όλη ατμόσφαιρα, που θυμίζει έντονα περιοδεύοντες θιάσους της εποχής του μεσοπολέμου, όπου ο θιασάρχης ήταν ο πρωταγωνιστής και οι υπόλοιποι οι θεατρίνοι που πλαισίωναν τα “μπουλούκια”!
Εκτός όμως από αυτούς, υπήρχαν και οι κομπάρσοι, που περίμεναν καρτερικά να έρθει η σειρά τους για να ενταχθούν στον θίασο! Όπως συνέβη και τώρα με αρκετούς ενδιαφερόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν για μια ακόμη φορά από τις λίστες!
Ελπίζουμε να μη δούμε στον τοπικό τύπο, όπως έγινε την προηγούμενη φορά, να δημοσιεύεται επιστολή ενός τέτοιου εσαεί ενδιαφερόμενου, να ευχαριστεί την Ν.Δ. επειδή δεν… τον συμπεριέλαβε και σ΄ αυτό το ψηφοδέλτιο!

►ΟΣΟΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ   ότι το εκλογικό αποτέλεσμα (ανεξάρτητα ποιο θα είναι αυτό) θα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Κ. Τασούλα στην Καστοριά! Όπου όταν ρωτήθηκε για την απορριπτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκείνος επικαλέστηκε την… αξιοπρέπεια του Α. Τσίπρα, τόσο στην ερμηνεία του δημοψηφίσματος όσο και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, για το “σχίσιμο” των μνημονίων! Άρα όπερ έδει δείξαι…