ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ 1-10-2015

►ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  είναι μαθαίνουμε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το καράβι “Ορεστειάς”, που θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Διονύση Λίτσκα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο!
Σύμφωνα μ΄ αυτό, πρόκειται για ένα “σαπιοκάραβο”, που δεν έχει υποστεί κανέναν αξιόπιστο έλεγχο μέχρι τώρα και η πλεύση του ισοδυναμούσε με “έγκλημα”, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς!
Υπάρχει όμως κι ένα οικονομικό “έγκλημα”, που συντελέσθηκε από τους προηγούμενους,
και αφορούσε τις τεράστιες δαπάνες για την…. συντήρηση και την… διαφήμιση του καραβιού, για το οποίο κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη…
Γιατί δεν μπορεί πάντα νε είναι στραβός ο γιαλός…

►ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και τόσο ευχάριστα τα “μαντάτα” του απολογισμού για το πανηγύρι του Άργους Ορεστικού!
Διότι παρά τις… καινοτομίες και τις αναβαθμίσεις του Δήμου, πολλοί εκθέτες εκφάζουν την δυσαρέσκειά τους για τα πολύ υψηλά ενοίκια, που κάνουν τα προϊόντα τους μη ανταγωνιστικά!
Ακόμα και τα σουβλάκια πωλούνταν ακριβότερα απ΄ ό,τι στις κανονικές ταβέρνες του Άργους, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να προτιμήσουν τα σάντουϊτς και μάλιστα στο… πόδι, για να χορτάσουν την πείνα τους!
Ας το προσέξει αυτό ο Δήμος, γιατί καιροφυλακτούν τα ανταγωνιστικά πανηγύρια του Αμυνταίου και των Γρεβενών, που επιδιώκουν να πάρουν “κεφάλι”!
Αν δεν το έχουν καταφέρει κιόλας

►Η ΑΤΑΚΑ της εβοδμάδας ανήκει, στον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, ο οποίος απαντώντας σε μειωτικά υπονοούμενα του πρώην Δημάρχου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη περί “διαλυμένου Δήμου”, κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε: “Ένας… διαλυμένος Δήμος ανασυγκροτείται και δεν διαλύεται”…
Είναι αυτο που έλεγαν κάποτε οι τροϊκανοί: “Πρέπει να πιάσετε τον πάτο του βαρελιού, για να έρθει η ανάκαμψη…”!
Εκτός κι αν το “βαρέλι” που παρέδωσαν οι προηγούμενοι, ήταν δίχως πάτο…

►Η ΑΠΟΦΑΣΗ   της εβδομάδας ανήκει στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου, ο οποίος έδωσε εντολή, λόγω πανηγυριού, να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, τα σχολεία του Δήμου!
Και παράλληλα να δοθούν δωρεάν εισιτήρια σ΄ όλους τους μαθητές για το λούνα – παρκ την ίδια ημέρα!
Με τέτοιες… χορηγίες, τι άλλο να ζητήσουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι, για να το ρίξουν “δαγκωτό” στην κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια….

►ΑΝ ΑΥΤΟ δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, τότε τι είναι;
Σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη: “Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τολμάει στους χαλεπούς καιρούς και εν αναμονή της πλήρους διάλυσης των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων περιοχών της χώρας στις 31-12-2015, να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής, για τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Καστοριάς”!
Και όλο αυτό το εγχείρημα το ονομάζει “τόλμη και καινοτομία”!
Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν απλά να το πουν:  αυτοκτονία!

►ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ  να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του “ενεργό” πολίτη, επειδή καταγγέλει δημόσια και εκ του ασφαλούς, όσα στραβά κι ανάποδα εμπίπτουν στο οπτικό του πεδίο. Θα πρέπει να περάσει και στο επόμενο στάδιο του “ενεργητικού” πολίτη, που πιστοποιείται με την φυσική του παρουσία σε διάφορες άλλες κοινωφελείς δράσεις.
Και αυτή την ευκαιρία δίνουν σε όλους, οι εθελοντικές ομάδες των Δήμων, που απέδειξαν ότι με την συλλογική προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν πολλά στον πολύ λίγο χρόνο που δραστηριοποιούνται!
Το αυτό ισχύει και για τους διάφορους “δημοσιολογούντες” του χώρου, που μ΄ ένα κινητό στο χέρι νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους και να την χρησιμοποιήσουν για ίδιον όφελος…
Αν πραγματικά νοιάζονται γι΄ αυτή, ιδού η Ρόδος…