Γκρίζες Ζώνες 22-10-2015

►ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ  τα μύρια όσα που μας βρήκαν με την “αριστερή” φοροκαταιγιδα, είχαμε και την δεξιά εισβολή με κάθε μέσο, των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ., που βγήκαν προς άγραν ψήφων και στην δική μας περιφέρεια!
Και επειδή η Καστοριά θεωρείται παραδοσιακά το γαλάζιο “κάστρο” της
παράταξης, οι υποψήφιοι επιστράτευσαν τους “πολιορκιτικούς κριούς” τελευταίας τεχνολογίας για να το εκπορθήσουν…
Με πιο πρωτοπόρο τον Άδωνι, ο οποίος εκτός από το μηχανοκίνητο στρατηγείο – τροχόσπιτο, είχε στο πλευρό του την σύζυγο, που αιχμαλώτιζε τα φώτα της δημοσιότητας και αχρήστευσε τα… ραντάρ των αντιπάλων!
Πάλι καλά που δεν επιστράτευσε όπλα ανοθρόδοξου πολέμου, για να πλήξει όλους εκείνους που αμφισβητούν την δεξιά ορθοδοξία του…

►Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ   όλα ρυθμίζονται και λειτουργούν με γνώμονα την εισπραξιμότητα και την αύξηση των δημοσίων εσόδων!
Ακόμα κι ένας φωτεινός σηματοδότης που βρίσκεται στην μέση του πουθενά… και ρυθμίζει, υποτίθεται, την κυκλοφορία στην θέση “Χάνι- Μπιρίκι” του οδικού άξονα Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής.
Αυτός ο σηματοδότης είχε τοποθετηθεί εκεί – πάλι υποτίθεται – για όσο διάστημα θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, από την καθίζηση που είχε υποστεί με τις περσινές πλημμύρες του ποταμού!
Έλα όμως που αρκετοί ανυπόμονοι οδηγοί αψηφούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και παραβιάζουν τον φωτεινό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να πέσουν στα “δίχτυα” της τροχαίας, που καιροφυλακτεί στην επόμενη στροφή και να πληρώσουν το “αλμυρό” πρόστιμο που προβλέτεται σε τέτοιες περιπτώσεις!
Και επειδή τα έσοδα των προστίμων πηγαίνουν στην τοπική αυτοδιοικηση, προβλέπεται ο δρόμος να παραμείνει στην ίδια κατάσταση επί μακρόν και τον φωτεινό σηματοδότη να κλείνει με νόημα το “μάτι” σε κάθε επίδοξο παραβάτη!
Αρκεί να μην τον πάρουν χαμπάρι οι δανειστές και τον εντάξουν στο ΤΧΣ για την εξόφληση του δημοσίου χρέους…

► ΕΜΦΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ, λέγεται,ότι ξέσπασε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο και στον “εθελοντή” σύμβουλό του Απόστολο Δούκη, σε σημείο που οι δύο άντρες όχι μόνο δεν συνεργάζονται αλλά δεν ανταλλάσσουν ούτε “καλημέρα”!
Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ο Σ. Αδαμόπουλος ζήτησε από τον Θ. Καρυπίδη να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Α. Δούκη!
Αλλά ποια “καθήκοντα”; Όταν ο τελευταίος εμφανίζεται επίσημα τουλάχιστον ως “εθελοντής” συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη!
Προφανώς οι εξελίξεις εκεί στην αντιπεριφέρεια θα είναι πιο ραγδαίες, απ΄όσο προλβέπει η επιστολή των “μη εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων” του συνδυασμού Καρυπίδη που διέρρευσε(;) πρόσφατα στην δημοσιότητα!

►ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΥΟ  τοπικές βουλευτίνες να έχουν αποκλίνουσεςαπόψεις σε θέματα οικονομίας και πολιτικής, δεν βλέπουμε όμως να έχουν συγκλίνουσες απόψεις και στα μεγάλα τοπικά ζητήματα όπως η ανεργία, το πετρέλαιο θέρμανσης κλπ.
Για την ακρίβεια γι΄ αυτά δεν έχουν ούτε καν άποψη… αφού είναι υποχρεωμένες από την φύση του επαγγέλματος, να ισορροπούν ανάμεσα σε δύο βάρκες.
Τη τοπική και τη κομματική βάρκα!
Κι εφόσον βλέπουν ότι η μία “μπάζει νερά”, να μπορούν να πηδήσουν στην άλλη, για να γλυτώσουν από έναν ενδεχόμενο εκλογικό “πνιγμό” όπως θα έκαναν και τόσοι άλλοι…