ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ 8-10-2015

►ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ  χαρακτηριστικά των τυπικών πανηγυριών, που ξέραμε μέχρι τώρα, προστέθηκε ακόμα ένα: η αλεργία που προκαλεί στους μελαμψούς εκθέτες ο φορολογικός έλεγχος!
Πέρυσι στο Άργος Ορεστικό και φέτος στο Αμύνταιο κάποιοι εκθέτες – που σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα ίδια άτομα – απείλησαν και προπηλάκισαν υπαλλήλους της Εφορίας που πήγαν να τους ελέγξουν!
Μάλιστα φέτος στο Αμύνταιο οι “αγανακτισμένοι” που συνελήφθησαν με “μαϊμού” ταμειακή μηχανή, ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, για… παραβίαση προσωπικών δεδομένων!

Ελπίζουμε με την σειρά μας κι οι  έλεγχοι των πανηγυριών, να μην αποδειχθούν “μαϊμού”, δηλ. για τα “μάτια του κόσμου” και να μην χρησιμοποιηθούν σαν “ισοδύναμα” για τις καθυστερήσεις των ελέγχων στην λίστα Λαγκάρτ και στην φοροδιαφυγή των καυσίμων!

►ΠΟΛΛΟΙ  θα χάσουν τον ύπνο τους εκεί στον Δήμο του Άργους Ορεστικού, όταν συνειδητοποιήσουν ότι η υπόθεση των λυμάτων που καταλήγουν στον Αλιάκμονα, δεν είναι παίξε – γέλασε…
Προς το παρόν επαναπαύονται στις δάφνες του πανηγυριού, μετρώντας τα κέρδη από αυτό, ενώ σε λίγο που καταφτάνουν οι… πικροδάφνες του αποχετευτικού, θα μετρούν μόνο απώλειες…
Όπως εκείνα τα βαρύτατα πρόστιμα που “ετοιμάζονται” από τις επιθεωρήσεις υγιεινής και περιβάλλοντος και καταφτάνουν οσονούπω…
Αλλά το μεγαλύτερο “μπαμ” θα γίνει όταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους για το αποχετευτικό δίκτυο του Άργους, που δεν λειτούργησε ποτέ και βάλουν τον Δήμο στην “μαύρη λίστα” του ΕΣΠΑ!

►Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ   και ο λαϊκισμός, φαίνεται ότι έχουν γίνει η “δευτέρα φύσις” των ενοίκων του μεγάρου ΖΕΠ της Κοζάνης!
Μετά το “κοζανίτικο κράτος” που μεταλλάχθηκε σε… κοζανίτικο κατεστημένο,  για λόγους πολιτικού κόστους, τώρα έχουμε και τα ήξεις – αφήξεις της Περιφέρειας, για τα διόδια στον κάθετο άξονα της Εγνατία!
Με δελτίο τύπου, η Περιφέρεια χαρακτηρίζει “ανακριβή και παραπλανητικά” τα δημοσιεύματα για την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικης Μακεδονίας, με την οποία “καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν τις απόψεις τους επί της μελέτης του έργου”, για την εφαρμογή της οποίας αρμόδιο είναι το περιφερειακό συμβούλιο!
Και πιο κάτω επισημαίνει: “Για την ουσία του θέματος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας έχει κατ΄ επανάληψη τοποθετηθεί με την πλήρη αντίθεσή του στην λειτουργία νέων σταθμών διοδίων…”!
Εφόσον ο περιφερειάρχης έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι τότε για ποιο λόγο καλεί τις τοπικές κοινωνίες να αγωνιστούν μαζί με την περιφερειακή αρχή, για την “ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης”;
Μήπως για τον ίδιο λόγο που ο Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα, πετώντας το “μπαλλάκι” στους πολίτες;

►ΑΝΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ δημοσιογραφία να επικεντρώσει την δημόσια κριτική της προς τις δύο βουλευτίνες, για τα κρατικά οχήματα και τα άλλα προνόμοια των βουλευτών, που έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν, καλό είναι να τις κατευθύνει προς τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως η ανεργία και το πετρέλαιο θέρμανσης, που θ΄ αρχίσουν να “καίνε” απ΄ αυτό τον μήνα!
Και τότε να δούμε αν θα πάρουν σαφή θέση εντός και εκτός Κοινοβουλίου, διότι αυτά τα ζητήματα δεν έχουν περιθώρια για βερμπαλισμούς και λαϊκίστικες κορώνες, απ΄ αυτές που ακούμε συχνά τελευταία στις ανούσιες τηλεμαχίες  των τηλεοπτικών παραθύρων…