Πόλεμος ανακοινώσεων Καστοριάς – Κοζάνης για την αρχιτεκτονική σχολή

 Αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στους βουλευτές της Καστοριάς και της Κοζάνης, το περιβόητο ζήτημα της αρχιτεκτονικής σχολής, που ταλανίζει τον τόπο για πάνω από μια δεκαετία και έχει απορροφήσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, για την μετακευή των σχολικών υποδομών σε πανεπιστημιακά κτήρια, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα!

  Το θέμα επανέρχεται κατά καιρούς στο προσκήνιο, από πολιτικά χείλη, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει χαθεί οριστικά για την Καστοριά, όταν πριν από τρία χρόνια περίπου, άλλαξε εν μία νυκτί το σχετικό ΦΕΚ και η αρχιτεκτονική σχολή της Καστοριάς μετατράπηκε σε πολυτεχνικό τμήμα της Κοζάνης!
Τότε είχαν αποδοθεί ευθύνες, από παράγοντες της Καστοριάς, στον πρώην βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλο, τον οποίον κατηγόρησαν ευθέως οτι επηρέασε υπέρ της Κοζάνης της επίσης κοζανίτισσα υπουργό του Πασόκ Άννα Διαμαντοπούλου, που άλλαξε τα δεδομένα!
Τώρα επιχειρείται μια νέα “αναψηλάφιση” της υπόθεσης, από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος για δεύτερη φορά επί καστοριανού εδάφους, αποδίδει ευθύνες στο “κοζανίτικο κράτος” για την αρνητική εξέλιξη στην αρχιτεκτονική σχολή της Καστοριάς!
  Μάλιστα κατά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποίησε στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς, με βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για την αρχιτεκτονική, που όπως είπε, αποτελεί δέσμευση όλων των κυβερνητικών βουλευτών της Περιφέρειας, αποδίδοντας ευθύνες και πάλι στην Κοζάνη! Για να εισπράξει την αποδοκιμασία μέσω face book του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη, ο οποίος του διεμήνυσε ότι: “Αυτές δεν είναι σοβαρές προσεγγίσεις”!
Λίγο νω

ρίτερα, η νεοκλεγείσα βουλευτής Καστοριάς του κυβερνώντος κόμματος, Ολυμπία Τελιγιορίδου, με δηλώσεις της είχε εκράσει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των συναδέλφων της, της Περιφέρειας, για την διεκδίκηση της αρχιτεκτονικής σχολής από την Καστοριά. Και με παρέμβασή της σε τηλεοπτικό σταθμό, κατηγόρησε άμεσα τον Πάρη Κουκουλόπουλο, ως υπεύθυνο για την αρνητική εξέλιξη της σχολής. Για να εισπράξει την σιβυλλική δήλωση του πρώην “κοζανιτάρχη”: “Όταν η Δυτική Μακεδονία κλείσει τον κύκλο των ψευδαισθήσεών της, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά…”!
Και μέχρι τότε θα ζούμε με τους “κυνηγούς των χαμένων προσδοκιών” που θα ανακυκλώνουν τις ίδιες πάντα ψευδαισθήσεις….