ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ 5-11-2015

► ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ  τι τους περιμένει όσοι “επενδύουν” στις αποζημιώσεις των κτημάτων τους, που δεσμεύει ο αγωγός φυσικού αερίου, όταν κληθούν από την Εφορία να αποδεχθούν το συμψηφισμό των ποσών αυτών, με χρέη προς το Δημόσιο!

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια
παράμετρος της διαδικασίας απαλλοτριώσεων των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν διευκρινίζεται απολύτως από την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού, μέχρις ότου “πέσουν” οι τελικές υπογραφές των συμβολαίων!
Αν επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, τότε πολλοί ιδιοκτήτες γης, κινδυνεύουν – αν δεν πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους – να μείνουν… απένταροι και χωρίς κτήματα!

►ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ   Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για το “μη αξιόπλοο” του πλοιαρίου “Ορεστειάς” της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, αλλά μέχρις εκεί….
Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι που κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό;

Και τι θα γινόταν αν ή σημερινή διοίκηση της Επιχείρησης, επαναπαύονταν στις… διαβεβαιώσεις των προηγούμενων και δρομολογούσε κανονικά το καραβάκι στην λίμνη, εκθέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών του;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επωμίζονταν τις ευθύνες των άλλων από ένα πιθανό ατύχημα, που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι!
Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης του Δήμου, είναι να παραπέμψει το όλο θέμα στην Δικαιοσύνη και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… (και πιθανόν και σε κάποιες Αντουανέτες…)

►ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ  επιχείρηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οδηγείται “δέσμια” στην Δικαιοσύνη και βάζει αμέσως λουκέτο!
Όταν όμως πρόκειται για κρατική ή δημοτική επιχείρηση του φαύλου παρελθόντος, τότε τα πράγματα αλλάζουν…
Ακόμα κι αν έχει καταχραστεί δημόσιο ή ευρωπαϊκό χρήμα, πάντα θα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, έστω κι αν χρειαστεί να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους…
Είτε μας κυβερνούν δεξιοί είτε αριστεροί είτε ακόμα και αλλόθρησκοι…

►ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  κοινός τόπος, για τις δύο βουλευτίνες του νομού μας, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τα μεγάλα και δυσεπίλητα προβλήματα του καθημαγμένου νομού μας;
Και οι δύο αφήνονται δυστυχώς να παρασυρθούν από τις ανιστόρητες δηλώσεις για μείζονα εθνικά θέματα, του κάθε ανθυπο- Παγκάλου, ο οποίος αποπροσανατολίζει εσκεμμένα τον κόσμο για να κουκουλώσει τα δικά του αδιέξοδα!
Αλλά και  εδώ βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σύμπνοια ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου Φίλη.
Διότι η μεν ποντία Ολυμπία Τελιγιορίδου, δεν θεωρεί ποινικά κολάσιμες τις απόψεις του υπουργού Παιδειας για την γενοκτονία των Ποντίων από τον κεμαλικό εθνικισμό.
Ενώ η μη ποντία, Μαρία Αντωνίου ζητεί επί πίνακι την κεφαλή του Φίλη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο!
Αν κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του,μήπως  κι ο ίδιος αναρωτιόταναν αν όντως είναι περιττός;

►”ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ  τις διαδικασίες να κηρυχθει έκπτωτος ο εργολάβος για τις αναπλάσεις σε Χλόη – Φουντουκλκη”!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Καστοριάς Δ. Κωτούλας, έπειτα από σχετική ερώτηση της “Καστοριανής Εστίας”, για τις καθυστερήσεις και τις κακοτεχνίες που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο έργο του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.
Ο Δ. Κωτούλας άφησε να εννοηθεί ότι ασκούνται έξωθεν πιέσεις (;) για να αποσύρει ο ίδιος την διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου