►ΕΙΔΑΤΕ  με πόση απονιά… αντιμετώπισε ο Δήμος Καστοριάς τις εκκλήσεις του ΣΧΟΚ, να πληρώσει από το ταμείο του τις 15.000 ευρώ στην ΔΕΗ, για να φωτίσει και πάλι με το… ανέσπερο φως το Χιονοδρομικό και τα λιφτ που μετά από τόση ακινησία, χρειάζονται επειγόντως ένα… λίφτιγκ!
Δεν αντιλαμβάνεται ο Δήμος το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ΣΧΟΚ, εκεί στου Βιτσίου τις κορφές και αντί να διαμαρτύρεται που κάποιος του έστειλε τον λογαριασμό της ΔΕΗ  εν
αγνοία του, καλά θα κάνει πάραυτα να εντάξει το Χιονοδρομικό στο κοινωνικό τιμολόγιο του ΑΔΜΗΕ! Όπως θα έκανε μ΄ όλους τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που χρήζουν της βοηθείας του…
Διότι πόσο ν΄ αντέξουν τα ηρωϊκά μέλη της διοίκησης, που συνέχεια “βάζουν από την τσέπη” τους αδιαμαρτύρητα και μόνο όταν η ΔΕΗ τους κόψει το ρεύμα, στέλνουν απειλητικά “ραβασάκια” στον Δήμο, για την τιμή των λατράκ…
Άλλωστε θα έπρεπε να ξέρουν ορισμένοι λαλίστατοι αντιδήμαρχοι, ότι το Χιονοδρομικό του Βιτσίου, υπήρξε ανέκαθεν πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής και πόλος έλξης χιλιάδων φίλων του σκι κάθε χρόνο…
Άσχετα αν στην… ελεύθερη κατάβαση, βλέπει συνεχώς την “πλάτη” της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου, τα τελευταία πολλά χρόνια…

►ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ (δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κλπ) ασχολούνται μ΄ ένα θνησιγνές χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει, δεν τους μένει χρόνος να αφιερώσουν, έστω και λίγο, στο πνεύμα των ημερών που αντιπροσωπεύει την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη και το χέρι βοήθειας, προς όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Ποιος αλήθεια νοιάστηκε αν το γηροκομείο θα έχει πετρέλαιο για να ζεστάνει τους απόμαχους (και όχι απόκληρους) της ζωής; Ή αν ο ταπεινός ιερέας μια φτωχής ενορίας, θα μπορεί να καλύψει με τα πενιχρά έσοδα, τις επισιτιστικές ανάγκες του ποιμνίου του; Κανείς!
Ούτε καν ο πρώτος πολίτης του νομού και θεράπων του Ιπποκράτη ταυτόχρονα κ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος δηλώνει ευθαρσώς ότι δύναται να καλύψει τις ανάγκες του Χιονοδρομικού καταβάλλοντας τις 20.000 ευρώ για το ρεύμα προς την ΔΕΗ αλλά δεν δύναται να καταβάλλει τα 20 ευρώ για το ρεύμα του ανέργου που κατοικεί σ΄ ένα από τα ορεινά χαμόσπιτα, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου!
Ποιός είπε ότι στην δημοκρατία η ψήφος των πολιτών έχει την ίδια ισχύ για όλους;

►ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ  εδώ στην επέτειο της απελευθέρωσης τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, έπρεπε να πάμε σύσσωμα (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες κλπ) στο γραφείο του στην Αθήνα, για να του θέσουμε δια ζώσης το θέμα (ή το ανάθεμα) του φράγματος Νεστορίου;
Γιατί το μόνο που αποκόμισε η τοπική ηγεσία από εκείνη την συνάντηση, ήταν οι… αναμνηστικές φωτογραφίες με τον υπουργό, που επιβεβαιώνουν την παλιά ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου: “Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα”!

►ΜΠΟΡΕΙ  ο Δήμος του Άργους Ορεστικού να καλεί με το…αζημίωτο, τον ένα μετά τον άλλο τους επώνυμους τηλεπαρουσιαστές (και τηλεμαγείρισσες) για να ανορθώσει την δημόσια εικόνα του στο πανελλήνιο, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, όπως την περιγράφει τουλάχιστον ο συνδυασμός της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην καταγγελία του για τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλουν τον Δήμο ότι “συρρικνώνει τις δομές και ανακυκλώνει την ανεργία, εξαναγκάζοντας τους εργαζομένους να συμβιβάζονται με την υποαμοιβόμενη και χωρίς δικαιώματα εργασία”!
Ή “πως πρέπει ο Δήμος με τα έσοδα της εμποροπανήγυρης να καλύπτει το κοινωνικό έργο του και όχι να… καλύπτεται πίσω από τους διάφορους “φιλοπτώχους” και τις ενορίες…”!
Όλα αυτά που καταγγέλει τώρα η μειοψηφια, υπήρχαν στις προτεραιότητες του δημάρχου Π. Κεπαπτσόγλου όταν βρίσκονταν στην θέση τους.
Τώρα που “έδεσε τον γάϊδαρο”… υπάρχει μόνο ο Μάνεσης… για να προβάλει από το κανάλι του, όσα του υποδεικνύει ο Δήμος …