Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Ένας χρόνος ανατροπής…ένας χρόνος απογοήτευσης”!

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Θ. ΚΑΥΡΥΠΙΔΗ

  Σκληρή κριτική με αφορμή τον απολογισμό για το “ενάμιση έτος” της περιφερειακής αρχής του Θ. Καρυπίδη, άσκησε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γεωργία Ζεμπιλιάδου, με συνέντευξη  τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Την επικεφαλής του Συνδυασμού “Ελπίδα” καλωσόρισε η Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάς Αγνή Κανδύλη, η οποία χαρακτήρισε το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με ένα τίτλο: “Η Καστοριά των υποσχέσεων”.

  Η κ. Ζεμπιλιάδου, που επέλεξε να ενημερώνει ξεχωριστά τους πολίτες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, για το έργο της Περιφέρειας, εστίασε την κριτική της κυρίως στα… μη πεπραγμένα της διοίκησης του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, στον ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία, τον οποίο χαρακτήρισε “Ένα χρόνο ανατροπής… ένα χρόνο απογοήτευσης”, παραφράζοντας το γνωστό προεκλογικό σύνθημα του ίδιου του περιφερφειάρχη.
Ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα για τις σχέσεις του Περιφερειάρχη με τον αντιπεριφερειάρχη  Σ. Αδαμόπουλο, από τον οποίο αφαιρεί αρμοδιότητες, προκαλώντας δυσλειτουργίες στην δομή της Περιφέρειας!

  Χαρακτηριστικά η κ. Ζεμπιλιάδου ανάφερε ότι στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας ο Θ. Καρυπίδης, χάθηκαν 420 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους καθώς επίσης και 1100 θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό στο 30% από το 27% που το παρέλαβε.

  Επίσης ανάφερε ότι η περιφερειακή αρχή έχει να διαχειριστεί την περίοδο που διανύουμε 1,1  δις ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, που μαζί με τις υπόλοιπες δημόσιες επενδύσεις μπορεί να αγγίξει τα 3 δις ευρώ!
  Παρόλα αυτά καμιά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Θ. Καρυπίδη για την Καστοριά δεν προχώρησε καθόλου και ανάφερε χαρακτηριστικά:

– Το θέμα της αρχιτεκτονικής σχολής
– Τη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων και η εξυγίανση της λίμνης.
– Τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Καστοριάς, όπως γούνα, λίμνη, μήλα και φασόλια, δεν αναδεικνύονται αποτελεσματικά.
– Τον τουρισμό που αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης για τους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας.
– Επίσης απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ τα έργα της λίμνης της Καστοριάς και μαζί μ΄ αυτά και έργα βιολογικών καθαρισμών και υδρέυσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ.
– Για την κατασκευή του Φράγματος Νεστορίου προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ ανάφερε ότι δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.
– Πέρασαν 20 μήνες και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο από την     ΔΕΔΗΕ για το υδροηλεκτρικό του Φράγματος Νεστορίου.
-Η μελέτη του αρδευτικού του Φράγματος δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και δεν άνοιξαν ακόμα οι τεχνικές προσφορές για την αξιολόγηση.

  Για το θέμα της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, η κ. Ζεμπιλιάδου ανάφερε ότι ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης είχε δηλώσει στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι “θα πολεμήσει με το αθηνοκεντρικό κράτος και με την τρόϊκα για την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας με διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έγινε τίποτε, παρά τις καλές σχέσεις του Θ. Καρυπίδη με κυβερνητικά στελέχη και η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε ένα κατάλογο με τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Περιφέρειας που φτάνουν στο 50% του προσωπικού!