Η Μητρόπολη Καστοριάς άλλα λέει και άλλα πράττει για τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στο θέμα των Ιερών Κειμηλίων

  Με μια μάλλον ασαφή και με πολλές αντιφάσεις δήλωση του εκπροσώπου της, “αποκλειστικά” στην Εφημερίδα Νέα Καστοριά  και στην κ. Θ. Κωτσοπούλου, η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, επιχειρεί να υποβαθμίσει στο επίπεδο του… facebook, το μείζον θέμα της συλλογής
υπογραφών για την επιστροφή των Ιερών Κειμηλίων. Τα οποία έχουν εξαφανισθεί στο παρελθόν από την Μητρόπολη και το θέμα ανακίνησε με επιστολή του στην Εφημερίδα “ΟΔΟΣ” ο έγκριτος συμπολίτης μας κ. Αναστάσιος Πηχεών.
Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης αναφέρει επί λέξει:
“Κακώς τίθεται το ερώτημα προς την Μητρόπολη. Πρέπει να απευθύνουν τα ερωτήματα προς τους φορείς” 
Και αμέσως μετά συμπληρώνει:
“Σε όποιον έχει απορίες επί του θέματος, μπορεί να έλθει στη Μητρόπολη, να τις θέσει και να πάρει τις απαντήσεις του. Τα παιδιά επικοινωνούν προσωπικά με τον πατέρα τους και όχι διά του τύπου”
Προφανώς ο σεβαστός εκπρόσωπος είναι ο πρώτος που “παραβιάζει” την παραπάνω αρχή και πριν αλέκτωρ φωνήσαι … επικοινωνεί εκείνος με το ποίμνιο διά του τύπου της επιλογής του!
Εκτός κι αν υπάρχουν εφημερίδες που θεωρούνται “Παιδιά ενός κατώτερου Θεού” ή ενός κατώτερου εκδότη…
Και για να αιτιολογήσει την μονόπλευρη σχέση της Μητρόπολης με τον τοπικό τύπο δηλώνει ότι:
“Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν κάποιοι εκδότες που δεν στέλνουν τα έντυπά τους στη Μητρόπολη, επομένως ορισμένα θέματα δεν τα γνωρίζουμε. Πώς λοιπόν να απαντήσουμε σε κάτι που δεν γνωρίζουμε”
Την ίδια απορία εκφράζουμε κι εμείς όταν βλέπουμε ότι οι αναγνώστες μας ενημερώνονται μέσω άλλων εφημερίδων άσχετων με το θέμα.
Όσο για την εκφρασμένη απαξίωση της Μητρόπολης προς τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης  και προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, θα πρέπει να πούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς έχει  καταργήσει προ πολλού την επικοινωνιακή της σχέση με ορισμένες τοπικές εφημερίδες διατηρώντας ειδική λίστα με κάποιες άλλες. Και επικοινωνεί μ΄ αυτές, στέλνοντας τον ηλεκτρονικό “σύνδεσμο” που παραπέμπει στην ιστοσελίδα της όπου είναι αναρτημένα όλα τα δελτία τύπου με άφθονο φωτογραφικό υλικό από όλες τις εκδηλώσεις της.
Αν αυτό δεν είναι ηλεκτρονική επικοινωνία τότε τι είναι;