Μόνο με ΣΕΓ συνεργάζεται η Ομοσπονδία Γούνας στο άνοιγμα της ρωσικής αγοράς!

Προκλητικά ετεροβαρής είναι η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και του προέδρου της Δημήτρη Κοσμίδη, στις σχέσεις της με τους δύο Συνδέσμους Γουνοποιών της Καστοριάς, για συνεργασίες που αφορούν συνολικά τον κλάδο. 

Συγκεκριμένα σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας με την παρουσία του εκπροσώπου του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, για ζητήματα τελεωνειακών ρυθμίσεων με την Ρωσία, παρίστατο μόνο ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, ενώ ο Σύνδεσμος “Προφήτης Ηλίας” δεν έλαβε ούτε καν πρόσκληση, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρός του Γιάννης Κορεντσίδης. 
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με πρόσφατες υποτιμητικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, για την επισκεψιμότητα της 41ης Διεθνούς Έκθεσης στην Καστοριά, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα που υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες, σύγκλισης εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα και από τις δύο πλευρές. 
Ειδικά όταν προέρχονται από έναν θεσμικό παράγοντα που πρέπει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ενότητας του κλάδου συνολικά.