ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ 26-5-2016

►ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ   η εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς στις τελευταίες συνεδριάσεις του!
Ειδικά μετά από κάθε παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δημάρχου, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει αποδεχτεί ακόμα τα αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Και έχει προσαρμόσει την αντιπολιτευτική του ρητορική στις “απαιτήσεις” ορισμένων λαϊκίστικων “μέσων ενημέρωσης”, τα οποία συγκαταλέγονται στον… κύκλο των
“χαμένων” υμνητών του από το παρελθόν, που ειδικεύονται στην τεχνική της μονταζιέρας…

►ΑΚΟΜΑ  και στελέχη πρώτης γραμμής από τον συνδυασμό του Μ. Χατζησυμεωνίδη, που διατέλεσαν στο παρελθόν διοικητές δημοτικών επιχειρήσεων, αρχίζουν να αποστασιοποιούνται στα Δημοτικά Συμβούλια από τις επιλογές του αρχηγού τους!
Είτε με τις απροκάλυπτες αποχωρήσεις τους είτε με τις ηχηρές απουσίες τους από αυτά…
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ίδιο: η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου σε εκφυλλιστικά επίπεδα και η απαξίωση των θεσμικών οργάνων, που αποφασίζουν για το μέλλον του Δήμου.
Εάν σ΄ αυτά προστεθεί και η ακόρεστη εξουσιολαγνεία ορισμένων, τότε ο τόπος μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια που κανείς δεν γνωρίζει πού θα μας βγάλουν…

►ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ  πανηγρυικά, για μια ακόμα φορά, η Εφημερίδα μας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευλογούμε τα γένια μας…) στο θέμα της παράνομης εξόφλησης του λογαριασμού της ΔΕΗ του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βίτσι, από τον Δήμο Καστοριάς!
Ύστερα βέβαια από την αλλαγή του ονόματος του οφειλέτη, που έγινε από αγνώστους(;) στην ΔΕΗ, στις 28 Αυγούστου 2014, δηλ. λίγες μόνο μέρες προτού η Δημοτική Αρχή του Μ. Χατζησυμεωνίδη, παραδώσει την σκυτάλη στην ομάδα του
Α.  Αγγελή!
Εδώ ο Δήμος αδυνατεί να εξοφλήσει τον λογαριασμό σε πένητες συμπολίτες μας, που διαβιούν με γκαζόλαμπες… και θα πληρώσει τα 3.500 ευρώ στο Χιονοδρομικό, για να κάνουν το ακριβό χόμπυ τους, οι πέντε – δέκα ευυπόληπτοι “χομπίστες”;…

►ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ  χαμόγελα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες των τοπικών παραγόντων στα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ, υπάρχουν και ορισμένα “γκρίζα” σημεία της συμφωνίας, που επιμελώς… ξεχάστηκαν απ΄όλους!
Όπως για παράδειγμα μ΄ εκείνα τα περιβόητα “τέλη διέλευσης”, τα οποία καταβάλλονται από τις εταιρείες στις χώρες απ΄ όπου διέρχονται οι αγωγοί.
Και τα οποία στην δική μας περίπτωση υπολογίζονται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως!
Αυτά έχουν απαλειφθεί από την τελική συμφωνία, με πρωτοβουλία (ή ενδοτικότητα) της ελληνικής κυβέρνησης, για να γίνει πιο ελκυστική η ελληνική πρόταση απέναντι στις ανταγωνίστριες χώρες του βαλκανικού βαρρά!
Τελικά εκείνο που κατάφεραν, είναι να συνάψουν μια αποικιοκρατικού τύπου συμφωνία, που είναι πιο ελκυστική και από τις ανταγωνίστριες χώρες του βαλκανικού νότου…

►ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ κάλυπτε μέχρι πρόσφατα την κλοπή του αθλητικού εξοπλισμού της εθνικής ομάδας κωπηλασίας της Ρωσίας, από τις εγκαταστάσεις του ΔΗΝΑΚ του Δήμου Καστοριάς, ώσπου η Αστυνομία τον ανακάλυψε στα χαλάσματα του παλιού “Χάνι Μπιρίκι”.
Από εκείνη την στιγμή, τα σενάρια αστυνομικής πλοκής, για την ταυτότητα των δραστών δίνουν και παίρνουν σε κάθε συζήτηση των επίδοξων Πουαρώ, που ανέλαβαν δράση…
Κάποιοι φωτογραφίζουν τους συνήθεις ύποπτους με τα “Ντάτσουν”, οι οποίοι προωθούσαν τα κλοπιμαία προς εξαγωγή στην Αλβανία, αλλά έπεσαν σε “μπλόκο” της Αστυνομίας και τα εγκατέλειψαν στο Χάνι.
Και κάποιοι άλλοι, ότι οι κλέφτες γνώριζαν ότι δεν θα βρεθούν αγοραστές και τα προόριζαν για δική τους χρήση, όταν κοπάσει ο θόρυβος και ξεχαστεί η υπόθεση.
Ανάμεσα στις δύο εκδοχές, υπάρχει και μια τρίτη που προκάλεσε η ζηλοφθονία ανταγωνιστριών πόλεων, όταν έμαθαν ότι η Καστοριά έγινε μόνιμος προορισμός για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων κωπηλασίας της ρωσικής κοινοπολιτείας.
Και έσπευσαν να δυσφημίσουν την πόλη.
Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται…