ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “Δεν τέθηκε θέμα προσφυγικού στον Δήμο Καστοριάς”

  Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας Μ. Χατζησυμεωνίδη.
 Ο οποίος επικαλέστηκε την αναζωπύρωση της σχετικής φημολογίας από μερίδα του τύπου, που αναφέρει ότι μετά την δημιουργία καταυλισμού στα Γρεβενά, σειρά έχει η
Καστοριά να υποδεχθεί έναν αριθμό προσφύγων από την αποσυμφόρηση της Ειδομένης.
    Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Καστοριάς τόνισε ότι: “Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο. Και κάποιοι επιμένουν να παρερμηνεύουν μια σχετική με το θέμα δήλωση που έκανα σε ανείπωπτο χρόνο κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Καστοριάς είναι πρώτος Δήμος της χώρας που θα υποδεχθεί πρόσφυγες.

  Όπως όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα δεν ήρθε κανένας πρόσφυγας στο νομό Καστοριάς και ούτε μας έχει ενοχλήσει κανείς για το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός από τις αρχικές συζητήσεις που έγιναν σε επίπεδο Περιφέρειας, όπου και ο Δήμος Καστοριάς κατέθεσε τις προτάσεις του. Εάν κάτι προκύψει στο μέλλον θα είμαστε οι πρώτοι που θα ενημερώσουμε τους δημότες”.

  Στην συνέχεια επικράτησε ένταση μέσα στην αίθουσα, με πρωταγωνιστή τον πρώην Δήμαρχο Μ. Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Ανέστη Αγγελή, και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

  Αναφερόμενος στον ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Δήμαρχος Καστοριάς είπε: “Σεβόμενος την κριτική που ασκούν, δηλώνω ότι λυπάμαι πολλές φορές για τις ύβρεις και την συμπεριφορά τους. Η δημοκρατία όμως μας επιβάλλει συγκεκριμένους θεσμικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε προς κάθε κατεύθυνση”.

  Τέλος ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, να “βρούμε όλα αυτά που πράγματι μας ενώνουν, να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας και να δούμε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας προς όφελος όλων”.