Το πουλμανάκι της χαράς!

  Αν αποφάσιζε κάποιος να κρεμάσει τις δημοσιογράφους, οι δικές μας, οι τοπικές θεραπαινίδες της είδησης, τζάμπα θ΄ ανέβαιναν στην αγχόνη!
Καθότι, είναι και δεν είναι δημοσιογράφες!…
  Οι ίδιες, πάντως, πολύ συχνά κρεμάνε την ελληνική γλώσσα, με τα πάσης φύσεως λάθη τους: ορθογραφικά, συντακτικά, νοηματικά.
Κήπος με μαργαριτάρια τα κείμενα κι ο λόγος τους,
αλλά, αλλαζονικώ δικαιώματι, δεν διστάζουν να “τρομοκρατούν” τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης κι εκείνοι να τις φοβούνται!

  Συγκεκριμένη, με πτυχίο …δημοτικού, βαθμολογεί και μηδενίζει δημάρχους με πανεπιστημιακές σπουδές, ενώ δεν ξέρει να ξεχωρίζει το αναφορικό “ό,τι” από το τελικό “ότι”!
Άλλη, τοπική τηλεπερσόνα, ανακρίνει με πιεστικό τρόπο, σαν να είναι η πρόεδρος δικαστών και εισαγγελέων.

Μια τρίτη βγαίνει στο τοπικό κανάλι για να διαβάει το δελτίο τύπου που εξέδωσε π.χ. η Αστυνομία, χωρίς καμιά επιπλέον είδηση για το συγκεκριμένο συμβάν.

  Φοβούμενος όλα αυτά, λοιπόν, ο δήμαρχος Νεστορίου, φόρτωσε τις παραπάνω σ΄ ένα πουλμανάκι και τις περιέφερε ανά την  επικράτειά του προς τέρψιν τους και ενημέρωσή τους.

Στο τέλος, το τουρ κατέληξε στη Γράμμουστα, όπου όλοι τους και όλες φωτογραφήθηκαν  να ξεκκοκαλίζουν ένα ψημένο αρνί! Βρέθηκαν, επιτέλους, στο στοιχείο τους. Φτάνει πια με τη δημοσιογραφική ύλη. Εδώ υπάρχει ψητή ύλη! Κοψίδια να γλείφεις τα δάχτυλά σου!…

  Καλέ μας δήμαρχε, τί τις θέλεις και τις μαζεύεις τις συγκεκριμένες;
Το έργο σου στο όμορφο Νεστόριο, στα γύρω χωριά και στο Γράμμο θα φανεί έτσι κι αλλιώς. Φοβάσαι κάποια μηδενική βαθμολογία ή ανάκριση στο στούντιο;

Ποιός φαντάζεσαι τις διαβάζει ή παρακολουθεί τις εκπομπές τους; Ελάχιστοι!
Στείλ΄ τες στην κερκίδα  και κάνε τη δουλειά σου όπως ξέρεις. Θα γλυτώσουν και κάποια αρνάκια τη ζωή τους….

Ενοχλημένος Πολίτης