Σφοδρή επίθεση της Μαρίας Αντωνίου εναντίον της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το οικόπεδο του Αστυνομικού Μεγάρου

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που υποβαθμίζουν κι άλλο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου, επιτέθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η βουλευτής της ΝΔ
Μαρία Αντωνίου, εναντίον της συναδέλφου της του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, για το θέμα της τακτοποίησης του “τυφλού” οικοπέδου που παραχώρησε ο Δήμος Καστοριάς για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις, με δελτία τύπου της κυβερνητικής βουλευτού, η οποία επέρριψε σοβαρές ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και προσωπικά στην κ. Αντωνίου για την καθυστέρηση της κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου.

Απαντώντας η κ. Αντωνίου η οποία χαρακτήρισε τη συνάδελφό της “άσχετη ή επικίνδυνη”, τόνισε ότι: η κ. Τελιγιορίδου ανακάλυψε στις 31 Δεκεμβρίου τα “τυφλά” οικόπεδα που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Καστοριάς για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου. Όταν τον Ιανουάριο του 2016, κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας των αστυνομικών υπαλλήλων, προεξοφλούσε με δηλώσεις της
πρώτον την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για το κτίριο του στρατώνα ως διατηρητέου.
Και δεύτερον ότι μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια η κ. Αντωνίου αναρωτήθηκε “πως γίνεται η απόφαση του ΚΑΣ να είναι διαφορετική από την προηγούμενη για το κτίριο του στρατώνα;
Και πως γίνεται αυτή να συμβαδίζει με τις αρχικές θέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ήταν στην κυβέρνηση;”

Η κ. Μ. Αντωνίου έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το συμβόλαιο παραχώρησης του οικοπέδου, που ζήτησε και πήρε από τον Δήμο Καστοριάς, όπου ρητά αναφέρεται ότι: Το οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καστοριάς για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου, μετά από παραίνεση και επισήμως προς τον Δήμο θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να αναλάβει την πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού  του.

Στη συνέχεια η κ. Αντωνίου κατηγόρησε την κ. Τελιγιορίδου ότι: “παρόλο που γνώριζε όλα αυτά από την αρχή δήλωνε παρουσία του γ.γ. Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου. Και θυμήθηκε 31 Δεκεμβρίου 2016 ότι εκκρεμεί το θέμα της τακτοποίησης του οικοπέδου. Ποιόν κοροϊδεύει; Μάλλον τους καστοριανούς πολίτες.”!

Η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ επέρριψε ευθύνες και σε “ομάδα πολιτών που απαρτίζονταν όπως είπε, από κάποιους αδαείς ή μη γνωρίζοντες που με επικεφαλής τον σύλλογο “Σπασμένο Ρόδι” , “πολεμούσαν” από το 2013 το συγκεκριμένο έργο, υποστηριζόμενοι – και αυτό οφείλω να το καταγγείλω  σήμερα – από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και ζητούσαν να υποκαταστήσουν το Αρχαιολογικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων”.

Το ” Σπασμένο Ρόδι” κατά την κ. Αντωνίου με την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ, προσέφυγε στο Ανώτατο Συμβούλιο και κατάφερε να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση για το κτίριο του στρατώνα στο Μαθιουδάκη με αποτέλεσμα να καθυστερεί ακόμα και σήμερα η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου.