Εκδηλώσεις μνήμης για τον θάνατο του Παύλου Μελά (φωτό)

Με την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού Καστοριάς,
πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ομώνυμο χωριό του δήμου Καστοριάς, το καθιερωμένο μνημόσυνο για τον θάνατο του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα  Παύλου Μελά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος οι βουλευτές Καστοριάς Ο. Τελιγιορίδου και Μ. Αντωνίου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Α. Στεφανής, ο δήμαρχος Καστοριάς Α. Αγγελής, ο δήμαρχος Νεστορίου Π. Γκέτσιος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και μακεδονικών οργανώσεων.

Ενώ τραγούδια αφιερωμένα στον ήρωα απέδωσαν η Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων «Καστοριανή Συμφωνία» και η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» Άργους Ορεστικού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι που σκοτώθηκε ο ήρωας Παύλος Μελάς όπου ξεναγήθηκαν από τον απόγονο της οικογένειας Καντζάκη που ήταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν γίνει μουσείο.

Στη συνέχεια δυο ηθοποιοί από την Θεσσαλονίκη που υπηρετούν την θητεία τους απέδωσαν θαυμάσια ένα θεατρικό δρώμενο με δραματοποιημένα   αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ναταλίας Μελά.