Βουλή: πέρασε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Ξεπέρασε τον σκόπελο…. του νομοσχεδίου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου η Κυβέρνηση και ειδικά του άρθρου που προβλέπει την δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15, παρά τις διαφωνίες βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ, που εκφράστηκαν είτε με αρνητική ψήφο είτε με απουσία από την ψηφοφορία.

Σε σύνολο 285 βουλευτών που ψήφισαν για το επίμαχο άρθρο, 147 είπαν ναι. Αυτοί ήταν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ ο Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι 6 βουλευτές του Ποταμιού.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ψήφισε η βουλευτής Γεννιά, ενώ απουσίαζαν οι κ.κ. Μιχελογιαννάκης, Κουράκης και Μπόλαρης.

Απουσίαζαν συνολικά 15 βουλευτές, κυρίως από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Τσίπρας παρενέβη σήμερα στη συζήτηση (λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία) για να ζητήσει απο τον αρχηγό της ΝΔ να ανακαλέσει προσβλητική, όπως την χαρακτήρισε, αναφορά στους πολίτες που επιθυμούν αλλαγή φύλου.
“Εχετε δικαίωμα να μην τους στηρίζετε ενώ τους υποσχεθήκατε ότι θα τους στηρίξετε αλλά δεν έχετε δικαίωμα να τους εξευτελίζετε”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε επικαλεστεί περιστατικό σύμφωνα με το οποίο όταν ένας πολίτης ρωτήθηκε από ψυχίατρο γιατί θέλει να κάνει αλλαγή φύλου απάντησε ότι αυτό του είπαν να κάνει κάποιοι εξωγήινοι που συνάντησε στον Υμηττό…
Όταν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης απουσίαζε από την αίθουσα, ωστόσο εισήλθε σ´αυτήν πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας. Ο αρχηγός της ΝΔ δεν ανακάλεσε λέγοντας πως χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να δείξει ότι απαιτείται επιστημονική διάγνωση προκειμένου να αιτηθεί κάποιος νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου στη Βουλή, το οποίο ψήφισε και επί της αρχής και επί των άρθρων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε. «Η θέση μου είναι σταθερή για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΔΗΜΑΡ πήρε σαφή θέση από την πρώτη στιγμή. Ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ χωρίς ετεροπροσδιορισμούς».
ant1news.gr

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες