“Επιτρέπεται με επιφύλαξη η κατανάλωση ψαριών από την λίμνη της Καστοριάς”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καστοριανής Εστίας η καθηγήτρια του ΑΠΘ και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης κ. Μαρία Μουστάκα
δήλωσε τα εξής:
“Επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών από την λίμνη της Καστοριάς αλλά με κάποια επιφύλαξη για την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, όπου παρατηρείται έξαρση στις τοξίνες και τα κυανοβακτήρια με το γνωστό φαινόμενο της “πράσινης σούπας” που καλύπτει μεγάλο μέρος της επιφάνειας της λίμνης”. 

Η κ. Μουστάκα που ήταν κάθετα αντίθετη στην κατανάλωση ψαριών από την λίμνη της Καστοριάς στις αρχές του 2014 παρατηρεί ότι τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχει μία σαφής βελτίωση της οικολογικής εικόνας της λίμνης από τότε που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε την διαχείριση του θυροφράγματος και τη συνεχή παρακολούθηση του υδάτινου όγκου με το τηλεμετρικό δίκτυο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Μουστάκα το 2014 η κατάσταση της λίμνης ήταν πολύ κακή. Και το 2015 δεν διέφερε σημαντικά από τον προηγούμενο χρόνο.  Ενώ το 2016 η κατάσταση της λίμνης παρουσιάζει μια θεαματική μεταβολή προς το καλύτερο. Σ΄ αυτό συνέβαλαν βέβαια και οι κλιματικοί παράγοντες εκείνης της χρονιάς, με την μεγάλη διαθεσιμότητα νερού που υπήρχε.

Φέτος, όπως παραδέχεται η κ. Μουστάκα, ήταν μια δύσκολη χρονιά, εξ΄ αιτίας του πάγου που υπήρχε στην επιφάνεια της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα και η λίγες βροχοπτώσεις του χειμώνα έκαναν ακόμα πιο δύσκολη της ρύθμιση της στάθμης.


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες