Ο Παυλόπουλος υπέγραψε τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή.

Χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος τον κάλεσε να μην υπογράψει το νόμο.

«Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου», ανέφερε ο ΠτΔ.

Σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα αν και είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη έλεγαν ότι τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχετικά με την πρόθεσή του ή όχι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Λεβέντης αναμένεται να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, έχοντας πλήρη εικόνα για την έκβαση του νόμου περί αλλαγής ταυτότητας φύλου και αφού διαβουλευτεί με στελέχη, βουλευτές και φίλους της Ένωσης Κεντρώων.

ant1news.gr