Πωλούνται σπίτια για 1 ευρώ στη Σικελία

Υπόσχεται ηρεμία, καθαρό αέρα, όμορφες διαδρομές για πεζοπορία, καταπράσινα λιβάδια και απέχει μόλις μια ώρα από το παραθεριστικό θέρετρο Κεφαλού στην Ιταλία. Όλα αυτά μπορεί να τα αποκτήσει κάνεις αν μείνει στο χωριό Γκάντζι στη Σικελία, καθώς το τοπικό συμβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους κατοίκους να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, αγοράζοντας ένα από τα σπίτια της περιοχής έναντι ενός ευρώ.

Συνολικά διατίθενται 20 ακατοίκητα σπίτια στο ειδυλλιακό χωριουδάκι και κάποιος θα μπορούσε να αγοράσεις τρία-τέσσερα από αυτά, όσο θα πλήρωνε για τον πρωινό καφέ του. Η πρόσφορα είναι τόσο καλή που δύσκολα αρνείται κάνεις, γι’ αυτό άλλωστε οι προτάσεις συρρέουν καθημερινά.

Λογικοί όροι

Οι χαμηλές τιμές, ωστόσο, συνοδεύονται και από μερικούς ορούς, που δεν δείχνουν εξωφρενικοί. Οι αγοραστές θα πρέπει να πληρώσουν στο τοπικό συμβούλιο το ποσό των 5.000 ευρώ, ώστε να βεβαιώνεται ότι πρόκειται να ανακαινίσουν το ακίνητο που αγόρασαν. Τα χρήματα θα επιστραφούν όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν και το σπίτι είναι πλέον κατοικήσιμο.

Ο χρόνος μάλιστα για την ανακαίνιση έχει οριστεί στα πέντε χρόνια, ενώ το κόστος των μαστορεμάτων αναμένεται να μην ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ. Το ποσό, αν και δεν είναι αμελητέο, σίγουρα είναι πολύ μικρότερο από την αξία του ακινήτου που θα έχουν στην κατοχή τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες