Καστοριανή Εστία5 Οκτωβρίου 20170

Τα “φυσικά αέρια” της Περιφέρειας!

 Του Δημήτρη Ιατρίδη

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται πολίτες και παράγοντες των νομών Καστοριάς και Γρεβενών τα τελευταία χρόνια, στο θέμα της παροχής φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τις αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις των μελών της ηγετικής ομάδας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που με τόση ευκολία εκστομίζονται δημόσια σε κάθε ευκαιρία.

Ποιόν να πρωτοπιστέψει κάποιος;
Τον περιφερειάρχη ή τον αντιπεριφερειάρχη που αμφισβητεί ευθέως τον πολιτικό του προϊστάμενο
στο θέμα αυτό;

Διότι εκτός από τον επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ Καρυπίδη και Ζεμπιλιάδου που συντηρείται διαχρονικά στα τηλεοπτικά παράθυρα με φόντο το φυσικό αέριο.
Τώρα έρχεται να προστεθεί και η αμφισβήτηση εκ των έσω των διαβεβαιώσεων του περιφερειάρχη για το φυσικό αέριο, από τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι: Χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, κανείς δνε είναι σίγουρος ότι η περιοχή μας θα πάρει φυσικό αέριο από τον ΤΑΡ!

Στην αυτονόητη επισήμανση του αντιπεριφερειάρχη, απάντησε ο ίδιος ο περιφερειάρχης υπό τύπον… ενημέρωσης προς τον υφιστάμενό του, λέγοντας ότι: “Κάναμε μια πρώτη προσέγγιση με μια οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, από την οποία προκύπτει ότι το εγχείρημα (σ.σ. φυσικό αέριο) είναι βιώσιμο στις πόλεις Καστοριάς, Άργους Ορεστικού καθώς και στα Γρεβενά και το Μανιάκι”.

Μάλιστα ο Θ. Καρυπίδης προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι: “αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα αιτήματα της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων”.

Η “ενημέρωση” αυτή του Θ. Καρυπίδη, που είχε βασικό αποδέκτη τον Ε. Σημανδράκο, αποσκοπούσε στο να υποβαθμίσει τις απόψεις του τελευταίου επί του θέματος και να τις αποδώσει σε άγνοια για τις πρόσφατες εξελίξεις στο φυσικό αέριο!

Αλλά παράλληλα να στείλει το μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν εκ των έσω, ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως έκανε με τη ηγετική εμφάνισή του στα εγκαίνια του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Καστοριάς, όπου παρέκαμψε αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους, για να έχει την πρωτοκαθεδρία ακόμα και εκτός έδρας…

Διότι εκείνο που φοβίζει περισσότερο τον περιφερειάρχη, δεν είναι οι απόψεις του κ. Σημανδράκου για το φυσικό αέριο. Αλλά το βαρύτιμο βιογραφικό και η εμπειρία του ως στέλεχος της Διαχειριστικός Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εξάλλου είναι το δεύτερο “κρούσμα” αντιπεριφερειάρχη, μετά τον Σ. Αδαμόπουλο, που δεν συμπλέει με την επικοινωνιακή γραμμή Καρυπίδη και δεν αποδέχεται άκριτα τα όσα του υπαγορεύει ο περιφερειάρχης.

Γι΄ αυτό ο τελευταίος προωθεί συστηματικά στις υψηλόβαθμες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας την γενιά των “προθύμων” προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη αναμέτρηση με “λεγεωνάριους” αποφασισμένος για όλα….


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες