Τιμητική διάκριση από την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε στον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγ. Βιοτεχνών Εμπόρων Καστοριάς κ. Γρηγόριο Τσάμη

Στις 4 Νοεμβρίου 2017 στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου NOVOTEL στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η απονομή ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ για την ουσιαστική προσφορά τους στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο συμπολίτης μας ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΑΜΗΣ ο οποίος διετέλεσε από το 1987 έως το 2003 πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καστοριάς, για τις θέσεις και τις προτάσεις που έκανε η ΟΒΕΕ Καστοριάς για την εδραίωση και πορεία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Πραγματικά είναι μια αναγνώριση για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Δ/σεις εκείνης της εποχής με πρόεδρο τον Γρηγόριο Τσάμη και ήρθε η ώρα της επιβράβευσης.
Με την σημερινή απονομή τόνισε ο κύριος Γρηγόρης Τσάμης ότι αναγνωρίσθηκε ένας μεγάλος αγώνας της ΟΕΒΕ Καστοριάς, γιατί η ομοσπονδία μας ήταν πάντα ΠΑΡΩΝ, υπήρξαμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είχαμε προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα Επαγγελματικά Μέλη μας, γι΄ αυτό και η ΓΣΕΒΕΕ ήταν πάντα μαζί μας. Αυτά που σημάδεψαν την επιτυχία μας ήταν οι προτάσεις μας για την ίδρυση του πολυιατρείου του ΤΕΒΕ, την έγγραφη πρόταση μας στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης για την κατάργηση της ποινικοποίησης των επαγγελματιών για τις ωφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η πρόταση μας για την ένταξη των γουνεργατών στα εποχικά επαγγέλματα, ζητήσαμε και αποκτήσαμε ιδιόκτητα γραφεία για το ΤΕΒΕ. Με δική μας πρωτοβουλία πραγματοποιήσαμε τέσσερις συσκέψεις με τις μείζονες Διοικητικές περιφέρειες των ομοσπονδιών Καστοριάς, Κοζάνης, Ναούσης, Γιαννιτσών, Κατερίνης και συνυπογράψαμε κοινά ψηφίσματα αξιολογώντας τα προβλήματα των περιοχών μας και πολλά άλλα.
Εκείνο που τονίσθηκε ιδιαιτέρως από τον κ Γ. Τσάμη στον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕΕ ήταν ότι η τιμητική διάκριση εν ζωή είναι διπλή χαρά για όλους και πολύ περισσότερο για το τιμόμενο πρόσωπο. Στο πρόσωπο μου κύριε Πρόεδρε τιμάτε τον υγειή και δραστήριο συνδικαλισμό της περιφέρειας και ιδιαίτερα της Δυτικής Μακεδονίας. Ευχώμενος καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, που γίνεται ακόμα δυσκολότερο λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει την εμπορική και βιοτεχνική τάξη της χώρας μας.