15 Δεκεμβρίου 20171min0

Η εκπομπή «360°» ταξιδεύει στις Πρέσπες

Ένα μοναδικό παράδειγμα συνεργασίας και ενότητας στην Ελλάδα, στις ακριτικές Πρέσπες, παρουσίασε η εκπομπή «360°» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Πριν από λίγα χρόνια, οι λιγοστοί κάτοικοι, κυρίως κτηνοτρόφοι και ψαράδες, αντιμετώπισαν προβλήματα επιβίωσης. Για να σταματήσουν την ερήμωση των χωριών τους, πήραν τη μεγάλη απόφαση να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν για να σώσουν τον τόπο τους. Ξεκίνησαν μια συνεργασία που αγκάλιασε όλους τους φορείς, όλα τα επαγγέλματα, όλους τους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής και οδήγησε σε μια αρμονική συνεργασία ακόμα και με τους γειτονικούς λαούς, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ. Όλοι μαζί κατάφεραν να διασώσουν τους πολύτιμους φυσικούς πόρους του τόπου τους, να δημιουργήσουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και να οικοδομήσουν πολύτιμες συνεργασίες, που άρχισαν ήδη να δίνουν ελπίδα για το μέλλον των Πρεσπών.

Όπως στη φύση, όπου όλα συνδέονται, η εκπομπή φωτίζει μία διαδρομή και μία αλληλουχία από τον ένα άνθρωπο στον άλλο, τον ψαρά, τον κτηνοτρόφο, τον γεωργό, τον υλοτόμο, τον περιβαλλοντολόγο. Μία σύνδεση, που μας κάνει να δούμε και περισσότερο να αισθανθούμε πως η συνεργασία στον τόπο μας μπορεί τελικά να κάνει ένα μικρό θαύμα.

«Εύχομαι για το μέλλον του τόπου μας, ενότητα. Να μπορούν όλοι να δουλέψουν μαζί και να κάνουν ένα ανθρώπινο θαύμα. Γιατί το φυσικό θαύμα υπάρχει στις Πρέσπες ήδη, λείπει το ανθρώπινο», λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου ο Γιώργος, ένας από τους 25 κατοίκους στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, στη Μικρή Πρέσπα.

 

https://youtu.be/dMrkYs0-9LA

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες