550_334_582883
29 Δεκεμβρίου 20171min0

«Κούρεμα» έως 90% σε κόκκινα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις

«Γη και ύδωρ» σε… βαθιά «κόκκινους» οφειλέτες δανείων χωρίς εξασφαλίσεις –καταναλωτικά και κάρτες- υπόσχονται το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες.

Η μικρή πιθανότητα ανάκτησης που εμφανίζει σημαντικό μέρος του επίμαχου χαρτοφυλακίου μιας και έχει σταματήσει να εξυπηρετείται επί μακρόν, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις για δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε βάθος διετίας, που όμως, δεν θα πρέπει να βασίζεται σε διαγραφές, αναγκάζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προτείνουν γενναία «κουρέματα» της τάξεως ακόμη και άνω του 90%.

«Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι τράπεζες υιοθετούν τη στάση των funds, ήτοι εισπράξεις με κάθε κόστος», σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του κλάδου, παραπέμποντας σε παλαιότερα δημοσιεύματα. Βάσει αυτού εντός των ιδρυμάτων λειτουργούν ειδικά τμήματα, μοναδικός σκοπός των οποίων είναι το μαζικό «κούρεμα» καταναλωτικών δανείων και καρτών.

«Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οφειλών από κάρτες, ύψους 25.000 ευρώ, εξαγοράστηκαν με 1.056 ευρώ, ενώ οφειλή 65.000 ευρώ σε καταναλωτικό δάνειο εξαγοράστηκε με μόλις 5.300 ευρώ και σε τρεις άτοκες δόσεις» τονίζουν νομικές πηγές.

Στον αντίποδα, το haircut δεν προβλέπεται να είναι δωρεάν για τους οφειλέτες με δάνεια που φέρουν εξασφαλίσεις με αποτέλεσμα για να εξασφαλίσει κανείς σημαντικό «κούρεμα» πρέπει κάτι να δώσει. Για παράδειγμα ένα 10% από την επιχείρησή του ή τα κλειδιά του ακινήτου…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες