Αυτόφωρη σύλληψη του εκδότη της “Καστοριανής Εστίας” για το δημοσίευμα “Κουμπαριά με… απευθείας ανάθεση από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη” !!!

Με  την διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης, οδηγήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς για να απολογηθεί ο εκδότης της “Καστοριανής Εστίας” Δημήτρης Ιατρίδης, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ” Όλα Δέκα ” Πέτρος Σμιξιώτης!

Το δημοσίευμα του kastorianiestia.gr που είναι προϊόν αναδημοσίευσης από το kozanimedia.gr αφορούσε την πρόσφατη απευθείας ανάθεση έργου από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη προς τον κουμπάρο του Πέτρο Σμιξιώτη με το ποσό των 4.000 ευρώ. Η οποία, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια υπογράφτηκε δύο μέρες μετά τον πολιτικό γάμο του μηνυτή στο δημαρχείο της Καστοριάς, με κουμπάρο – μάρτυρα τον Θ. Καρυπίδη.

Η πρωτοφανής – για τα πολιτικά πράγματα της Δυτικής Μακεδονίας ποινικοποίηση, με αυτόν τον τρόπο της ειδησεογραφίας, δεν εκθέτει μόνο πρόσωπα και πράγματα αλλά εγείρει ερωτηματικά για το ποιον και τι εξυπηρετεί η σιωπή, η φίμωση, ο φόβος κριτικής.

Ελπίζεται ότι η νοοτροπία αυτή, που θυμίζει άλλες εποχές, θα καταπέσει πολύ σύντομα και θα λάμψει στο τέλος όπως πάντα η αλήθεια.

Τελικά ο εκδότης με εντολή της κ. Εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος και για την υπόθεση θα οριστεί τακτική δικάσιμος.