Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, για την μεταστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια, ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης συγκάλεσε χθες Πέμπτη ειδική σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, με την παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη της βουλευτού Ολυμπίας Τελιγιορίδου, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Μιχελάκη  και των δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Α. Αγγελή και Π. Κεπαπτσόγλου.

Μετά  την σύσκεψη ο Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή την φορά η προσπάθεια θα καρποφορήσει.  Και ότι μετά τις διαβουλεύσεις που θα έχει στην Αθήνα με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα δρομολογηθεί η μεταφορά της ΔΟΥ Καστοριάς στον τρίτο όροφο του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος, τόνισε ότι έχει λυθεί το χωροταξικό στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, με την ΔΟΥ να περιορίζεται στα 700 τ.μ. του τρίου ορόφρου και ότι έχουν αρθεί όλα εκείνα να τεχνικά εμπόδια που καθστούσαν ανέφικτη την μεταφορά της.

Σε ερώτηση για το οικονομικό  όφελος του Δημοσίου από την μεταστέγαση της ΔΟΥ, ο περιφερειάρχης το υπολόγισε σε 120.000 ευρώ ετησίως.

Ενώ για το κόστος μεταφοράς από το ιδιωτικό στο δημόσιο κτήριο απέφυγε να το κατονομάσει αριθμητικά και αρκέστηκε να δηλώσει σιβυλλικά: “Θα το επωμισθεί η Κοινωνία των Πολιτών”!

 

Για το θέμα αυτό εξέδωσε δελτίο τύπου η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς:

Επανεγκατάσταση ΔΟΥ Καστοριάς

Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και ο αγώνας που έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια, για τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, αποδίδουν καρπούς.

Μετά την τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πουλάκη και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, οριστικοποιήθηκε η πολιτική απόφαση της επανεγκατάστασης της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτίριο από το οποίο «εκδιώχθηκε» πριν 15 χρόνια.

 

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που οι προηγούμενοι διοικούντες απαξίωναν συστηματικά προς όφελος ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων «ημετέρων».

 

Η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων, που μέχρι σήμερα κατασπαταλώνται με τρόπο προκλητικό, καταδεικνύει την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή χρηστής διοίκησης που διαμορφώνεται στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και η τοπική αυτοδιοίκηση συνειδητοποίησε αυτήν την αναγκαιότητα και συνέδραμε και αυτή στο θετικό αποτέλεσμα.

 

Όλα αυτά συνάδουν με τον βασικό πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βάσει της οποίας το δημόσιο χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται προς όφελος του συνόλου των πολιτών και να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Η εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων δεν ήταν, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, πρόταγμα της πολιτικής μας όπως συνέβαινε επί των κυβερνήσεων που τελικά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια.

 

Αυτή η αλλαγή των πολιτικών στοχεύσεων αλλά και της έμπρακτης εφαρμογής τους, αποδεικνύουν με τον καλύτερο και πιο εμφατικό τρόπο πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και όσο κι αν κάποιοι φωνασκούν παράφωνα και προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, ο λαός και κρίση έχει και θα στηρίξει την προσπάθεια  για το πέρασμα στη νέα ελπιδοφόρα εποχή.

 

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ