Αυτοί είναι οι 22 νέοι υποστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ οι κρίσεις των 22 υποστρατήγων του Σώματος, (20 γενικών καθηκόντων, έναν Υγειονομικό και έναν Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Ειδικότερα, από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη, προήχθη στον βαθμό του υποστράτηγου, για την κάλυψη της κενής θέσης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος τοποθετήθηκε στην θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, την οποία κατείχε ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος κατεβαίνει στην Αθήνα και στην θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Το Συμβούλιο έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω υποστρατήγους:

1.Χρήστο Παπαζαφείρη

2.Εμμανουήλ Πλουμή

3.Ανδρέα Δασκαλάκη

4.Κωνσταντίνο Σκούμα

5.Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

6.Ανδρέα Βασιλόπουλο

7.Νικόλαο Μενεξίδη

8.Φώτιο Δομζαρίδη

9.Νικόλαο Ζησιμόπουλο

10.Παναγιώτη Κορδολαίμη

11.Ηλία Μαλεβίτη (Υγειονομικό)

12.Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε τους κατωτέρω εννέα υποστρατήγους γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1.Γεώργιο Κωτσάκη

2.Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο

3.Δημήτριο Κοτσιάφτη

4.Σωτήριο Πανούση

5.Βλάσιο Βαλατσό

6.Γεώργιο Τσιρογιάννη

7.Αδαμάντιο Μητρόπουλο

8.Δημήτριο Τριγώνη

9.Νικόλαο Γεωργακόπουλο

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.