Περιμένετε την Οδική Βοήθεια πάνω από μία ώρα; Πρόστιμο στην εταιρεία έως 20.000 ευρώ!

Βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες Οδικής Βοήθειας προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε στην Βουλή την Τρίτη 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 216 κάθε επιχείρηση, υποχρεούται να πηγαίνει στο σημείο που καλεί ο πελάτης το αργότερο εντός μιας ώρας από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί.

Μάλιστα σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ!

Με το συγκεκριμένο άρθρο το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί να βάλει μια «τάξη» στο χάος που επικρατεί στον κλάδο της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα και οι καταγγελίες σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr πέφτουν «βροχή» στις αρμόδιες Αρχές.

Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές οι συνδρομητές εταιρειών Οδικής Βοήθειας έχουν βρεθεί προ εκπλήξεων όταν πραγματικά χρειάζονται να μεταφερθεί το ακινητοποιημένο όχημά τους στο τόπο διαμονής τους είτε από άλλη πόλη εντός Ελλάδας, είτε από το εξωτερικό με αποτέλεσμα να αντιληφθούν πως στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων υπάρχουν τέτοιοι όροι που δεν είχαν αντιληφθεί ποτέ ότι τους έχουν δεχθεί…

Επίσης σε πάρα πολλές περιπτώσεις η αναμονή κάποιου οχήματος οδικής βοήθειας μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ την μία ώρα…

Πάντως οι εταιρείες Οδικής Βοήθειας έχουν προθεσμία 6 μηνών ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα από την έναρξη ισχύος της νέας νομοθεσίας και η δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr