Συνελήφθησαν -2- άτομα σε περιοχή των Γρεβενών για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης βάρους πάνω από -9,5- κιλά

Συνελήφθησαν χθες (16-01-2018) το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης, δυο (2) ημεδαποί, 61 και 64 χρόνων, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των προαναφερόμενων σε περιοχή των Γρεβενών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην μεν οικία του 64χρονου, -9- κιλά και -583,2- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, στις δε δυο οικίες του 61χρονου -10- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM, κάρτα μνήμης και -11- κενές συσκευασίες καπνού, τις οποίες χρησιμοποιούσε για την διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- κιλά και -593,2- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- κάρτες SIM,
  •  κάρτα μνήμης,
  • -11- κενές συσκευασίες καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα άλλοι έξι (6) ημεδαποί είχαν προμηθευτεί για δική τους χρήση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από τον 61χρονο, στον οποίο τις είχε προμηθεύσει ο 64χρονος και σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των προαναφερθέντων έξι (6) ημεδαπών.

Προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.