Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Που θα φυλάσσεται – Όλα...

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Που θα φυλάσσεται – Όλα τα ονόματα

Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα αυτό είναι ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία απαίτησαν ομόφωνα να δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας για τη Novartis σε όλους τους εισηγητές των κομμάτων. Κι αυτό για να εκτιμήσουν αν το θέμα σχετίζεται με τις εργασίες της επιτροπής.

Τα ονόματα όπως τα ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια είναι:

Οι πρώην πρωθυπουργοί:
Αντώνης Σαμαράς
Παναγιώτης Πικραμμένος
Οι πρώην υπουργοί:
Δημήτρης Αβραμόπουλος από το 2006 έως το 2009
Ανδρεάς Λοβέρδος από το 2010 έως το 2012
Ανδρέας Λυκουρέντζος από το 2012 έως το 2013
Μάριος Σαλμάς από το 2012 έως το 2013
Αδωνις Γεωργιάδης από το 2013 έως το 2014
Γιάννης Στουρνάρας από το 2012 έως το 2014
Ευάγγελος Βενιζέλος από το 2011 έως το 2012 και από το 2013 έως το 2015
Γιώργος Κουτρουμάνης από το 2011 έως το 2012
Για τις πράξεις:
1) Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων
2) Παθητική δωροδοκία
3) Απιστία σχετικά με την υπηρεσία
Επίσης, μεταξύ των εγγράφων είναι οι αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου στις οποίες φέρεται να καταγγέλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργο Υγείας. Η κα Χριστοδουλοπούλου ΔΕΝ ανέφερε το όνομα του υπουργού, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ανακοίνωση από την αντιπρόεδρο της Βουλής

Σκληρές κόντρες στη διάσκεψη των προέδρων

Στην διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης έγινε δέκτης των ενστάσεων από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητεί να δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος με τις κατηγορίες.

Ο Σπύρος Λουκούδης από το Ποτάμι, διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο φάκελος αφού ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο. «Απο που κι ως που το ξέρει», είπε.
Ο κ. Βούτσης, απαντώντας στις ενστάσεις και τις απορίες, είπε ότι θα συμφωνούσε στην δημοσιοποίηση αλλά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι διερωτήθηκε επίσης αφού υπάρχει εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα γιατί δεν εντάσσεται εκεί το θέμα της Novartis.
 Ο Νίκος Βούτσης, είπε ακόμα ότι υπάρχουν τρια ενδεχόμενα για το θέμα της Novartis. Εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή ή επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη αν κρίνουμε ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και άρα είμαστε αναρμόδιοι.
newsit.gr