790034205504a91f040545d8d93a663e_L
5a9821991f00002c00168d66
sxoleio-apousies-1000

Με επιλεκτική μνήμη εμφανίστηκε στην απολογία του ο δράστης της δολοφονίας του ταξιτζή Κοσμά Τζέλιου

Σε αντιφάσεις έπεσε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός που πριν ένα χρόνο δολοφόνησε  στην Καστοριά τον ταξιτζή Κοσμά Τζέλιο.

Ανέκφραστος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν κατάλαβε πως βρέθηκε στο συγκεκριμένο ταξί ούτε πως έφτασε στο έγκλημα για το οποίο επιμένει ότι μοναδικό κίνητρό του ήταν η ληστεία.

Στην αρχή της απολογίας του χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του και ειπε ότι λυπάται για τα προβλήματα που προξένησε στους συναδέλφους του και στην οικογένειά του.

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου και των ενόρκων για την διαδρομή που έκανε με το ταξί και για τη σκηνή του φόνου, ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο ακροατήριο.

Ο ίδιος απέδωσε την πράξη σε μειωμένο καταλογισμό στο σε ψυχολογικό στρες που του προκάλεσε η συμμετοχή του στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Περιγράφοντας τη σκηνή του φόνου ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν θυμάται πόσες φορές πυροβόλησε και στο τέλος είπε ότι για μια στιγμή σκέφτηκε να στρέψει το όπλο εναντίον του εαυτού του αλλά μετά έδωσε τη χαριστική βολή στο θύμα του.

Εντύπωση προκάλεσε η κυνική ομολογία του για την εξαφάνιση των στοιχείων, που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, και το μόνο που τον απασχολούσε είναι τα 200 ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει στη σύζυγό του.

Επίσης εκείνο που εξόργισε το ακροατήριο ήταν όταν ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι μετά τον φόνο πήγε το σούπερ μάρκετ για να κάνει τα ψώνια που είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του.

Τέλος είπε ότι σκέφθηκε να παραδοθεί αλλά μετά από λίγο τον κάλεσαν από την υπηρεσία σου για να συμμετέχει στις έρευνες για την σύλληψη του δράστη.

Η δική θα συνεχιστεί σε λίγο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και της κ. Εισαγγελέως. Μετά το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε σύσκεψη για τον ορισμό της ποινής.


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες