Νέο ΦΕΚ “αδειάζει” τον Θ. Καρυπίδη για τα δίκτυα φυσικού αερίου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού

Η αποκάλυψη έγινε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Άργος Ορεστικό από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργο Δακή αλλά απάντηση δεν πήρε από την πλευρά του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που φρόντισε να προσπεράσει το θέμα χωρίς άλλη συνέχεια.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης για την “Έγκριση Οδικού Χάρτη Αγοράς Φυσικού Αερίου 2017 -2022” που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 59/18-1-2018 η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου μέχρι το 2022.

-Αντίθετα προγραμματίζεται (όπως φαίνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύουμε) η επέκταση των υφισταμένων δικτύων σε Αττική, Θεσσαλία, και Θεσσαλονίκη και η εντατικοποίηση αξιοποίησης των υφιστάμενων δικτύων με χρονικό ορίζοντα το 2021.

– Προγραμματίζεται μέχρι 31-12-2021 η κατασκευή δικτύων διανομής σε νέες γεωγραφικές περιοχές όπου οι όροι βιωσιμότητας είναι ικανοποιητικοί και πιο συγκεκριμένα και πιο συγκεκριμένα σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

-Προγραμματίζεται μέχρι 31-12-2022 η ανάπτυξη υποδομών διανομής CNG (Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου) σε επιλεγμένες περιοχές για την τροφοδοσία απομακρυσμένων καταναλωτών και πρατηρίων.

Πουθενά η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία!!!