Κινητοποίηση στη Ορεστιάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Κινητοποίηση επικρατεί σε όλη την βόρεια Ελλάδα για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική μας πόλη.
Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για “κλείσιμο” λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να μπει τέλος στην φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Η ανακοίνωση των διοργανωτών για την αυριανή συγκέντρωση που έχουν ήδη «αγκαλιάσει» δεκάδες σύλλογοι του νομού μας και της Θράκης, αναφέρει το πρόγραμα που είναι:
10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα παιδιά μας και στις δύσκολες ώρες που περνούν αυτοί και οι οικογένειές τους.
Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι η σκέψη μας είναι μαζί τους.
Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .
Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας».
Πηγή: Evros News