Νεκρή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε στον επαρχιακό δρόμο Βατερού-Ξηρολίμνης

Αναφορικά με την εύρεση νεκρού ατόμου αρκούδας στο δρόμο Βατερού – Ξηρολίμνης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διευκρινίζονται σχετικά με το περιστατικό τα εξής :

Το Σάββατο 3/3/2018 και ώρα 09:15 π.μ. ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το Δασαρχείο Κοζάνης από την Τροχαία Κοζάνης, ότι εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα στον επαρχιακό δρόμο Βατερού-Ξηρολίμνης.

Άμεσα η αρμόδια Δασική Υπηρεσία κινητοποίησε τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, προκειμένου να επέμβουν στο περιστατικό.

Στην περιοχή μετέβησαν για έλεγχο δυο Δασοφύλακες του Δασαρχείου Κοζάνης και ένας Θηροφύλακας, όπου παρουσία της Τροχαίας Κοζάνης, διαπίστωσαν ότι το νεκρό άτομο αρκούδας ήταν αρσενικό, ηλικίας περίπου δυο ετών, βάρους 50 κιλών και έφερε τραύμα μόνο στο κεφάλι, το οποίο προφανώς προκλήθηκε από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

Στη συνέχεια η αρκούδα μεταφέρθηκε με αγροτικό όχημα του Κυνηγετικού Συλλόγου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης, όπου εξετάστηκε από τον Κτηνίατρο και μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης κ. Καντζόγλου Θεόφιλο.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, η αρκούδα μεταφέρθηκε σε δημόσια χορτολιβαδική έκταση της Τ.Κ. Ξηρολίμνης.

Προ της ταφής, το ζώο εξετάστηκε και από το μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Μ.Κ.Ο. «Καλλιστώ» κ. Λαζάρου Γεώργιο, ο οποίος προχώρησε στη λήψη γενετικού υλικού.

Η ταφή της νεκρής αρκούδας έγινε σε ασφαλές σημείο στις 12 μ., με την εθελοντική συνδρομή του κ. Χαραλαμπίδη Ευστάθιου(επαγγελματία ιδιώτη), που παραχώρησε για αυτό το λόγο σκαπτικό μηχάνημα.