Οι Τούρκοι “φύτεψαν” στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Είκοσι  μέρες κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης χρειάστηκε να περάσουν για να κατασκευάσουν οι Τούρκοι κατηγορητήριο με ψευδή στοιχεία για δήθεν  στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που ανακαλύφθηκαν στα κινητά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ που μόλις χθες εξαγοράστηκε από επιχειρηματία του περιβάλλοντος Ερντογάν,  βρέθηκε ένα στρατιωτικό σχεδιάγραμμα  στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην  Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα σχολιάζει ότι πρόκειται για “εξέλιξη-έκπληξη”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού κι ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τον έλεγχο όλου του περιεχομένου.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

Αισθηση και προβληματισμό προκαλεί σε αναλυτές η “σύμπτωση” του εν λόγω δημοσιεύματος απο την αντιπολιτεύομενη εφημερίδα της Τουρκίας, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης της, μαζί με τον Όμιλο ΜΜΕ στον οποίο ανήκει, σε επενδυτή φίλα διακείμενο στον Τούρκο Πρόεδρο.