Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Επισπεύδονται οι διαδικασίες από τους δικηγόρους τους. Την άμεση αποφυλάκιση τους ζήτησε ο Γιούνκερ από τον Ερντογάν.

Εξελίξεις αναμένονται, ίσως και εντός της ημέρας, στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Παρότι οι δυο Τούρκοι δικηγόροι των δυο αξιωματικών μας είχαν προγραμματίσεις να επισκεφτούν το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή, αυτό θα γίνει σήμερα, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Οι δικηγόροι θα ζητήσουν ξανά την απελευθέρωσή τους, υποβάλλοντας ένσταση και πάλι, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, επί της απόφασης του δικαστηρίου που διέταξε την προφυλάκιση (έχουν δικαίωμα για μια ένσταση το μήνα και η προηγούμενη είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου). Οι δυο αξιωματικοί μας δεν θα πάνε στο δικαστήριο.

Αν σήμερα αφεθούν ελεύθεροι τότε:

1. Ενδέχεται να τους τοποθετήσουν βραχιολάκι, ώστε να μην βγουν από τη χώρα

2. Να υπάρξει όρος να εμφανίζονται στο δικαστήριο μία φορά τη βδομάδα

3. Να υπάρξει χρηματική ποινή

Ο τουρκικός τύπος δεν αναφέρει τίποτα προς το παρόν, για τις εξελίξεις αυτές, αλλά προφανώς οι τυχόν εξελίξεις μοιραία συνδέονται με την παρότρυνση Γιούνκερ σε Ερντογάν, να αποφυλακιστούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα.

Την ελπίδα του ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, το συντομέτρο δυνατό, εξέφρασε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”.

ant1news.gr